European Youth Event

European Youth Event - Who wants to participate?

9-11 Mai 2014 Strasbourg, France – Parlamentul European
Deadline – 27 Noiembrie 2013

Scop: câteva mii de tineri se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul Europei (sub forma unui laborator de idei, dezbateri pe teme politice, role-play, jocuri, concerte, parade stradale) pe teme legate de piața muncii pentru tineri, rolul Uniunii Europene în lume, dezvoltare sustenabilă, viitorul Internetului etc. 

Număr de participanți: 5000
Data de desfășurare: cu două săptămâni înainte de alegerile Europene
Organizatori: Forumul European al Tineretului/Parlamentul European
Cum să aplici: pentru organizațiile membre ale Forumului European al Tineretului se accesează baza de date http://database.youthforum.org/public/event-details/event/449, iar pentru non-membri se accesează http://database.youthforum.org/registration, specificând numele organizației de proveniență (persoană de contact Tamsin Pearce tamsin.pearce@youthforum.org).

Criterii de selecție: membru al unei organizații (capabil de a forma un grup de 30 de persoane – 16–30 de ani, care să participe la acest eveniment), activ, creativ, pregătit să contribuie la procesele ce se vor desfășura).

Grupul poate fi compus din tineri ai aceleiași țări sau din țări diferite.

Informații adiționale: aplicațiile pot fi trimise către Forumul European al Tineretului sau către Parlamentul European. Înregistrarea se face pentru grup, iar fiecare grup desemnează un lider.

Aplicațiile prin intermediul Forumului European al Tineretului vor fi finanțate integral și vor avea oportunitatea de a-și conduce propriile activități pe parcursul evenimentului. Selecția se va face pe bază de proiect/propunere a unei activități pe care grupul o va desfășura în cadrul evenimentului, la care se atașează profilul membrilor grupului, precum și o scurtă explicație a modului în care grupul va contribui la acest eveniment.

Tipuri de activități: indoor sau outdoor (artistice sau de natură politică). Necesită un public divers, nu doar cel intern. 

Teme:
Șomajul în rândul tinerilor. Perspective pentru această generație.
Revoluția digitală. Viitorul Internetului.
Viitorul Uniunii Europene. Europa în tranziție.
Sustenabilitate. Noul stil de viață european – afaceri sustenabile și condiții de trai.
Valorile Europene. Jucător global – jucător corect?
Altele.

Suport financiar: Costurile de transport vor fi suportate de către Parlamentul European (în funcție de distanța față de Strasbourg). Organizațiile de tineret pot aplica pentru suport financiar în vederea acoperirii costurilor pentru desfășurarea activităților. Întâlnirea liderilor de grup va fi complet finanțată de către Forumul European al Tineretului.

Mai multe informații puteți găsi pe http://database.youthforum.org/public/event-details/event/449

Comentarii

Unknown a spus…
Foarte interesanta oportunitatea!

Cum ne putem inscrie individual?
ASiRYS a spus…
În acest articol: http://asirys.blogspot.ro/2013/11/idei-de-activitati-pentru-voluntarii.html sunt mai multe detalii despre cum te poţi înscrie!

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani