Stema oraşului Târgu Frumos

Câţi dintre noi ştiu să interpreteze simbolurile de pe stema comunităţii în care trăiesc? Probabil puţini, din acest motiv găsim important să vă dăm câteva informaţii despre semnificaţiile elementelor însumate ale stemei oraşului Târgu Frumos, judeţul Iaşi.


Stema oraşului Târgu Frumos se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. În câmp roşu se află o acvilă, ieşind, cu zborul coborât, de argint, având pliscul de aur. În vârful scutului, în măntăluţă, în câmp negru, se află un lup rampant, ieşind, de argint, limbat cu roşu. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu 3 turnuri crenelate. 

Semnificaţiile elementelor însumate: Acvila este pasărea care se află pe sigiliul localităţii încă din secolul al XVII-lea. 
Câmpul roşu face referire la denumirea oraşului, aşa cum apare în vechile documente slavone (Crasna), care se traduce atât prin frumos, cât şi prin roşu. 
Lupul reprezintă stema vechiului ţinut al Cârligăturii, desfiinţat în anul 1834, care a avut reşedinţa administrativă la Târgu Frumos vreme de 4 secole. 
Coroana murală cu 3 turnuri crenelate semnifică faptul că localitatea are rangul de oraş.

Sursa: http://www.cdep.ro

Urmăritori

ASIRYS in Social Media

Ne-au citit....