Comunicat de presă | Explorarea Europei fără vedere - Călătoria începe cu mine!

Asociația Super Tineri - Asirys lansează proiectul "Călătoria începe cu mine!", o inițiativă dedicată tinerilor cu deficiențe de vedere din zona Moldovei, finanțată de Uniunea European prin Programul Erasmus+, acțiunea DiscoverEU.

Ce propune proiectul? 

Proiectul își propune să sprijine integrarea socială a tinerilor cu deficiențe de vedere și nevăzători, prin expunerea lor la experiențe interculturale în Europa. În cadrul proiectului, 6 tineri vor avea oportunitatea să participe la două călătorii cu trenul, de 15 zile, în diverse țări europene.

Cum se desfășoară proiectul? 

Proiectul include mai multe etape:

1. Activități pregătitoare: Ateliere de teambuilding, cultură, și pregătire în limba engleză pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare și de adaptare ale tinerilor participanți.
2. Călătoria: Participanții vor explora 5 țări europene în fiecare călătorie, vizitând obiective culturale și interacționând cu comunități locale. În același timp, vor identifica cât de accesibilă este Europa pentru nevăzători, descoperind bunele practici existente.
3. Activități post-călătorie: Ateliere de diseminare și împărtășire a experiențelor europene.

De ce este important acest proiect? 

Prin această călătorie, tinerii cu deficiențe de vedere vor avea oportunitatea să își dezvolte abilități esențiale pentru viața lor, cum ar fi luarea deciziilor, gestionarea bugetului și utilizarea tehnologiilor de asistență. De asemenea, proiectul promovează incluziunea socială și încurajează comunitatea locală și europeană să devină mai conștientă și mai receptivă la nevoile și aspirațiile tinerilor cu deficiențe de vedere.

Despre Asociația Super Tineri ASIRYS

Fondată în februarie 2009, Asociația Super Tineri ASIRYS se dedică dezvoltării comunităților și oferă tinerilor oportunități valoroase de creștere personală și profesională. Misiunea acesteia este să faciliteze educația tinerilor, încurajându-i să își descopere și să își valorifice potențialul de lider prin programe de voluntariat. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, asociația a colaborat în peste 300 de proiecte cu organizații din Europa și a implementat 39 de inițiative internaționale în România. Unul dintre proiectele remarcabile este Centrul de Voluntariat Targu Frumos, unde s-au organizat 370 de evenimente într-un singur an, implicând peste 120 de voluntari locali. În 2022, asociația a primit un certificat de calitate din partea Uniunii Europene, care susține eforturile în promovarea voluntariatului și solidarității comunitare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani