Dansăm cu IMPLICARE

Aţi observat că fiecare zi a săptămânii trecute a abordat o anumită temă? Probabil vă întrebaţi de ce. Unul din motivele pentru care au fost dezvoltate proiecte tematice a fost pentru ca tinerii să cunoască mai bine valorile pe care le promovează Asociaţia ASIRYS.

Probabil aţi văzut şi tricourile cu "SUPER VOLUNTAR" pe spate. Toate au avut un scop. Nu te poţi numi un super tânăr dacă nu ai atitudine, nu eşti solidar, nu te implici, nu eşti responsabil şi nu ai un spirit tânăr.

Exemplele noastre pentru această sesiune de conştientizare a valorilor ASIRYS s-au materializat în cele 5 proiecte dezvoltate la Durău şi implementate în această perioadă. Dar să vedem concret ce presupune să fii un super voluntar ASIRYS.


Să ai atitudine înseamnă că dacă cei din jurul tău beau, tu nu bei şi le atragi atenţia că dacă o să continuie să bea o să rămână fără neuroni, cu ficatul zdrobit, o să-şi rateze viaţa din cauza alcoolului. Alcoolul te va DISTRUGE! ... chiar dacă-ţi pare că glumesc.

Să fii solidar înseamnă că dacă cel din faţa ta pare "fraier", nu are stil şi caracter, poate e sărac sau poate e părăsit într-un centru de plasament, vei conştientiza cum e să fii în locul lui. Şi vei fi solidar, îl vei înţelege, îl vei asculta şi îl vei ajuta atât cât poţi. Pentru cei cu şanse reduse, o vorbă bună şi un zâmbet fac mai mult decât îţi imaginezi!

Să te implici presupune că indiferent de context, indiferent că e criză, că "cei mari" nu sunt cu tine, că nu ai resurse, se poate! Se poate, dacă te implici! Aşa a fost cu parcul... nimeni nu credea că o "gaşcă" de tineri îl pot amenaja, pot atrage resursele necesare pentru a oferi copiilor un loc mai sigur de joacă. Mesajul e implică-te şi fă fapte bune!

Să fii responsabil presupune că dacă mergi la grătar pe dealuri, să nu laşi în urmă dezastru. Pune resturile într-un sac sau în pungi şi du-le la cel mai apropiat tomberon. Am găsit vreo 30 de saci de gunoi pe Dealul Buznei ceea ce arată că cei ce merg acolo şi uită să-şi culeagă resturile, nu sunt responsabili. De fapt iau la mişto toată treaba cu ecologia, crezând că sunt cool. Dacă nu protejăm mediul, viitorul nostru e în pericol. Suntem tineri deci mai avem de trăit minim 40 de ani. Cum un pet de dezintegrează într-o 100 de ani, imagineză-ţi cum va arăta Dealul Buznei dacă vom continua să uităm gunoaiele la infinit.

Să ai un spirit tânăr nu se rezumă doar la vârstă. Am văzut oameni tineri la 50 de ani şi nu ridurile sunt cele care le trădau vârsta, ci felul de a fi. A avea un spirit tânăr înseamnă a avea iniţiativă, a fi deschis la minte, a fi creativ, inovativ, flexibil, gata de a descoperi noi provocări. A avea un spirit tânăr înseamnă a învăţa să zâmbeşti în fiecare zi, înseamnă entuziasm...

Acestea sunt exemplificate, cele 5 valori pe care le promovează asociaţia: atitudinea, solidaritatea, implicarea, responsabilitatea şi youth/tinereţea.

Dar mai e un S, cel din coada ASIRYS. Da... aşa e... şi S-ul reprezintă ceea ce noi numim "Povestea Coregrafică a Succesului". Succesul îl poţi atinge dacă iei atitudine, dacă eşti solidar, te implici, eşti responsabil şi încerci să-ţi păstrezi sufletul tânăr. Duminică veţi putea vedea la Casa de Cultură, începând cu ora 17, această ultimă etapă a proiectului "Dansez cu IMPLICARE". Va fi mult dans pentru că... dansăm cu IMPLICARE.

Comentarii

Anonim a spus…
SUPER...CEEA CE E FOARTE IMPORTANT SI AR TREBUI SUBLINIAT IN ACEST COMENTARIU ESTE MODUL IN CARE SUNT CREATE ACESTE ACTIVITATI.HAIDETI SA FACEM O MICA RECAPITULARE ...DATI EXEMPLE DE ACTIVITATI CARE AU FOST DAR INAINTE DE ASIRYS ????? NU VA ADUCETI AMINTE SAU NU AU FOST ASA CEVA ..SAU DATI EXEMPLE DE PARCURI AMENAJATE DE CATRE TINERI ...???VA TI MAI GANDIT ..HMMM NU AU EXSISTAT ..SI ATUNCI CEI DE FACUT SA-I AJUTAM PE ACESTI TINERI SA PERSEVEREZE IN MUNCA LOR SA CREASCA O DATA CU IDEILE LOR SI ACTIVITATILE LOR ..DE CE PENTRU CA NIMENI NU FACE NIMIC PENTRU NOI SI NICI PENTRU EI MACAR (DRAGI PRIMARI)ASA CA TOT NOI NE VOM CREEA VIITORUL ESTE DE INTELES ACEST LUCRU SIMPLU ..BRAVO ASIRYS ,,,BRAVO MIHAELA PODARIU FELICITARI
Anonim a spus…
Aaaa ..SI INCA CEVA ,,,,NEPASAREA DOARE ...NU ACUM DAR CU TIMPUL DA....
.MIKI(o:
Miha a spus…
Multumesc pentru comentariu. Impreuna putem realiza multe, in proiectul cu parcul pana si primaria ne a ajutat cu 4 oameni la munca. Multa lume s-a mobilizat si sincer cred doar asa putem progresa. Nu trebuie sa avem asteptari de la altii, ci noi sa fim cei care se implica, cei care actioneaza pentru a indeplini acele asteptari. Multumesc tuturor celor care s-au implicat!

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani