Prima şedinţă online ASIRYS

SUPER TINERI e o asociaţie care s-a dezvoltat în Tîrgu Frumos şi s-a extins din 2012, în Paşcani. De asemenea, destul de des, organizăm activităţi în Iaşi, iar de ceva vreme avem voluntari din alte oraşe, precum Bucureşti, Tîrgu Neamţ, Cluj etc. În urma campaniei noastre de recrutare pentru 2013, 20 de tineri din diverse colţuri ale ţării şi-au exprimat interesul de a deveni SUPER TINERI. În acest context, e dificil să ne vedem cu toţii, aşa că vom valoriza blogul pentru o primă şedinţă online. Dacă va funcţiona sau nu, depinde doar de noi, voluntarii. 

Şedinţa online va avea loc duminică, 10.02.2013, la ora 12.00 şi va ţine cel mult 2 ore. Subiectele de discuţie sunt:

1. Ghidul voluntarului: opinii, sugestii, feedback... 

2. Organizarea zilei de 26 februarie 2013, când vom sărbători 4 ani de activitate. Evenimentul va avea loc cel mai probabil pe data de 24 februarie 2013, la noul sediu ASIRYS din Tîrgu Frumos. Sunt 2 direcţii de discuţie în privinţa acestui subiect:

  • Exprimarea de idei concrete despre cum să fie petrecerea de aniversare a organizaţiei.
  • Pentru cei care sunt de departe şi nu au cum să participe, ce propuneri aveţi pentru a sărbători altfel, online poate. Creativitatea va fi apreciată!

3. Cine îşi doreşte să participe la schimbul de tineri Create your team (http://asirys.blogspot.ro/2013/02/create-your-team-youth-exchange.html) sau la alte 2 proiecte în Turcia (http://asirys.blogspot.ro/2013/02/schimburi-tineri-turcia-asirys.html)

4. Proiectul "Raise your voice" e un proiect ce îşi propune dezvoltarea persoanală a 40 de tineri din mai multe comunităţi, cu accent pe public speaking. E un proiect pe care nu am reuşit să-l depunem pe 1 februarie, dar urmează să-l pregătim pentru următorul termen. Legat de acest proiect, dorim să începem să-l implementăm chiar şi fără finanţare, în sensul în care să recrutăm câte 20 de tineri din fiecare comunitate participantă, să realizăm câteva întâlniri şi de ce nu, câteva activităţi sau traininguri pe public speaking. În acest fel vom vedea şi cine vor fi membrii echipei de proiect pentru proiectul care îl vom depune spre finanţare în luna mai. Cine doreşte să se implice în acest proiect şi ce activităţi îşi doreşte să realizeze în cadrul proiectului? Activităţile de informare pentru acest proiect vor începe de săptămâna viitoare. Puteţi propune activităţi noi pentru acest proiect. 

5. Open-space: ce idei de proiecte, activităţi, acţiuni, campanii aveţi pentru anul 2013? În acest punct, puteţi să vă exprimaţi în orice domeniu!

Pentru a contribui la şedinţa online, va trebui să postaţi comentarii la acest articol. Vă rugăm să vă folosiţi prenumele, eventual fotografia cu un nickname, pentru a şti cine a fost prezent! Sunt unii dintre voluntari care deja au anunţat că nu pot fi prezenţi la ora stabilită din motive obiective, prin urmare pot posta comentariile înainte de şedinţă. Cât va fi posibil, vă rugăm să fiţi interactivi, în sensul în care să postaţi comentarii oricând aveţi o completare la ceea ce au spus colegii sau oricând aveţi o idee legată de un subiect dezbătut.  

Comentarii

ASiRYS a spus…
Aici este linkul unde puteţi consulta activităţile proiectului Raise your Voice! http://asirys.blogspot.ro/2013/02/raise-your-voice-proiect-public.html
ASiRYS a spus…
Legat de proiectul Raise your Voice, aş vrea să-i întreb, în special pe cei din Paşcani (şi Iaşi) dacă putem obţine un spaţiu unde să desfăşurăm întâlnirile cu tinerii. De asemenea va fi nevoie să realizăm o campanie de informare în şcoli, astfel că întrebarea care vine e cine doreşte să se implice direct în campania de informare?
Unknown a spus…
Să răspund mai întâi întrebării tale,Mihaela, eu m-aș putea implica în campania de informare, aș putea să-i mobilizez pe cei din școala mea, însă ar fi indicat și foarte util să avem niște materiale pe baza cărora să pot prezenta proiectul, poate un ppt. În liceul meu aș putea face asta fără probleme, dar m-aș putea implica în campania de informare și pentru alte școli, însă în niciun caz nu aș vrea să merg singură, pentru că nici nu-i cunosc pe elevii celorlalte școli și nici nu știu exact despre ce e proiectul. În orice caz, ideal ar fi să meargă unul din liderii proiectului de fiecare dată pentru că ei au venit cu ideile și au formată deja o imagine asupra activităților și etc.
M a spus…
Pentru început cred că e bine să ne concentrăm pe liceul tău Bianca. Poate să te ajute Alexandra, pentru că ea e în proiect. Legat de materialele de informare, pot pune la dispoziţie câteva ppt.uri de-ale asociaţiei şi le adaptăm pentru proiectul Raise your voice. Activităţile deja sunt destul de clar menţionate la articolul pe care l-am publicat.

Acum credeţi că ar dori şcoala ta să fie partener în acest proiect? De asemenea, Casa de Cultură din Paşcani? Pot să ne ofere o sală în weekend sau seara pentru întâlniri?

În Tîrgu Frumos lucrurile sunt mai simple pentru că deja avem spaţiul şi ne putem vedea oricând fără probleme şi asta prin intermediul unui parteneriat cu o şcoală. Cred că şi în Paşcani ar funcţiona ideea... la fel şi în Iaşi.

O altă întrebare e când am putea să realizăm informarea în liceul tău? E okay săptămâna viitoare?
Unknown a spus…
Eu sunt foarte entuziasmată de evenimentul de pe 24 februarie! Mi se pare super, și mi-ar plăcea să fie ceva inedit. Nici nu m-aș gândi să nu fie prezenți toți, fie că sunt din Pașcani sau alte zone. Eu una,voi face tot posibilul să ajung! Nu știu cum a fost în ceilalți ani , însă nu văd evenimentul ăsta ca pe o petrecere, unde putem dansa și atât. Mi-ar plăcea să fie un dress code, formal să zicem, băieții la costum și fetele cu rochii, să ne simțim ca la o gala. Să putem asculta o muzică bună(nu de club) și să fie prezentate pe scurt toate proiectele care s-au desfășurat în anul precedent. Ar fi de asemeni drăguț să avem un fotograf anume pentru eveniment, poate Bogdan, dacă nu, pot vorbi eu cu cineva să vină. Știu că de obicei faci tu pozele, Mihaela, dar ar fi bine să nu mai ai și asta pe cap atunci. Momentan cam asta aveam de spus, dar discutăm mai multe în cadrul ședinței.
Unknown a spus…
O să merg să vorbesc cu doamna director să văd dacă este dispusă să încheie un parteneriat cu noi la proiectul ăsta, dar să-mi spui exact în ce constă un asemenea parteneriat ca să îi pot transmite la rândul meu. Aș putea să-i spun eu în mare, dar cred că ar fi bine să vii să-i prezinți și tu cât de cât despre ce e vorba. Chiar dacă mă știe ca fiind foarte implicată și dedicată în ceea ce fac, ar fi mult mai oficială toată treaba dacă vii și tu în calitate de lider al OG-ului și al proiectului. Și voi vorbi și cu doamna director de la Casa de Cultură, însă va trebui să-i spun cât de dese vor fi întâlnirile astea și de când vor începe măcar, dacă nu e posibil să-i spun exact zilele în care se vor desfășura.
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alexandra Muscalu a spus…
În legătură cu proiectul Raise your voice,e super că putem deja să începem cu promovarea.Cu siguranță o să mă ocup de informare cu ajutorul Biancăi în școală și unde mai este nevoie.Sunt de părere și eu că e bine să vii tu Miha să vorbești mai multe cu doamna director pentru că așa inspiră mai multă încredere și e totul mai oficial.Cu sala de întâlniri este mai greu,sper să primim un feed-back pozitiv de la doamnă director de la Casa de Cultură.Iar în legătură cu întâlnirea de pe 24 sună foarte,foarte bine ideea Biancăi.Cel puțin mie mi-ar plăcea enorm să particip la o petrecere care să fie cu un aer mai elegant,cu muzică bună și discuții pe măsură.
Alexandra Muscalu a spus…
Ca un posibil material de informare pentru proiect mă gândeam să facem un afiș poate și să îl aplicăm în școală iar a doua chestiune ar fi ca la următoarea ședință pe care Bianca o ține cu șefii de clasă să le spună despre proiectul nostru,cum se pot înscrie,în ce constă iar ei la rândul lor să le spună colegilor.Are un impact mult mai mare decât dacă ei văd ceva pe blog sau facebook,așa pot pune și întrebări legat de proiect și puterea de convingere este mai mare.
M a spus…
Ok, atunci pot să vin şi eu să vorbesc cu dna. director, mai ales când vom semna acordul de parteneriat. Totuşi cred că e bine să mergeţi voi înainte, să-i povestiţi despre proiect, până la urmă e iniţiat de voi, elevii şcolii, în cadrul ASIRYS, împreună cu alţi voluntari. Din câte ştiu eu, astfel de iniţiative sunt foarte apreciate, aşa că nu are rost să vă faceţi griji! Vorbiţi cu ea săptămâna care vine, eventual puteţi să listaţi o pagină cu activităţile proiectului, menţionate pe blog, şi fixaţi o întâlnire, când aş putea să vin să semnăm acordul de parteneriat (nu miercuri sau joi pentru că voi fi la alte evenimente în Iaşi).

Ca şi partener, rolul şcolii ar fi să ne permită să punem afişe, apoi să realizăm sesiunile de informare cu elevii în cadrul şcolii şi să ne permită accesul la o sală când va fi nevoie. Eventual când va fi şcoala altfel să ne lase să realizăm întâlniri în cadrul şcolii, cu elevii. Numai bine în perioada aia o să ştim şi dacă proiectele noastre pe vară sunt aprobate.

Din Paşcani avem nevoie de 25 de tineri, care să-şi dorească cu adevărat să participe.
Unknown a spus…
În situații de astea se procedează într-un alt mod, Alexandra. Se face o ședință specială pentru prezentarea proiectului la care sunt obligați (teoretic) să vină toți șefii de clasă, pentru că misiune lor este le aducă la cunoștință colegilor lor despre tot ce se discută la ședințe, oportunități, proiecte și altele. De asemeni pot veni și cei care citesc articolul informativ și sunt interesați pentru a primi mai multe informații. Dacă ar fi să prezentăm în cadrul unei ședințe proiectul, nu avem timp, vă asigur. De aceea zic, că ar fi bine să vii, Mihaela, să acordăm astfel importanța necesară proiectului. Oricum, am citit ce ai scris Mihaela și e totul bine, am înțeles ce avem de făcut, o să mergem la doamna director săptămâna asta.
Unknown a spus…
buna tuturor,

eu le iau pe rand, cele 5 puncte mentionate pentru sedinta.

1. cu privire la ghidul voluntarului as avea un feedback. cel mai bine ar fi sa il impartim pe semestre (ceea ce este publicat in acest moment sa fie primul semestru) si sa fie un nou ghid pentru semestrul 2 (cu privire la toate proiectele in care s-au implicat Super Tinerii).

2. Putem sarbatori online, cei care nu pot ajunge pot participa la un video call (poate chiar live de la petrecere) daca exista suport tehnic.

3. din pacate nu pot participa la acest proiect:(

4. Mi-as dori sa fiu una dintre persoanele care tine unul din training -uri pentru proietul Raise your voice. As putea adauga o activitate aici in care cei care participa ar trebui sa sustina o motiune (2-3 minute) cu argumente in fata unui juriu, inainte li se va prezenta ce inseamna o motiune si cum o pot sustine.

la Iasi mai exact ce doriti sa faceti?

5. In cadrul open -space as adauga ca mi-as dori sa particip la un training pe scrierea de proiecte si in acelasi timp mi- as dori sa tin un curs pe tema Leader (ce inseamna sa fii un lider, cum este un lider, ce trebuie sa faca si cand).
Alexandra Muscalu a spus…
Clar că va trebui un intreval mai mare de timp și dacă doamna director va fi de acord,vom putea face și asta și tot ceea ce a enumerat Mihaela.
M a spus…
Legat de evenimentul de aniversare a 4 ani ASIRYS, de acord! Ţinuta e importantă... aici este un articol care prezintă cum ar trebui să fie! Am mai avut un eveniment similar. http://asirys.blogspot.ro/2010/09/cum-ma-imbrac-la-bussines-party.html

Acum poate sunt unii care nu au costum, aşa că e important să ne îmbrăcăm cât mai elegant posibil şi ideea cu fotografii e de asemenea perfectă! Putem face o şedinţă foto cu noi toţi şi cu fiecare în parte... chiar să creionăm fotoreportaje. Vreau să fac o secţiune pe blog care să prezinte toţi voluntarii şi cred că această întâlnire e perfectă.

Sper să ne confirme Bogdan... şi de asemenea, Bianca, dacă poţi aduce şi un nou fotograf, ar fi super! Mai ales că o să avem multe evenimente pe această temă în viitor, poate vrea să devină voluntar.

Acum legat de eveniment în sine, haideţi să stabilim un program. O să schiţez eu unul aici şi vă rog să mă completaţi.

1. Prezentarea proiectelor asociaţiei din ultimul an (30 minute)
2. Prezentările voluntarilor (5 minute/voluntar - de ce s-au implicat, ce îi motivează etc.)
Energizer - şedinţă foto
3. Intervenţiile invitaţilor (membri fondatori, autorităţi publice locale, parteneri)
4. Networking + coffe break - idei de proiecte, colaborări - se va folosi metoda OPEN-SPACE sau cafeneaua publică

Propun să începem la ora 13.00 şi să finalizăm la ora 18.00. Fiecare voluntar va primi o invitaţie pe email, de asemenea vor fi invitaţi şi voluntarii noi.

Înmânarea youth-passurilor pentru voluntarii care au fost în proiectele ASIRYS din perioada 2009-2011

Aştept completările voastre!
M a spus…
Pentru Rodica:

1. Cred că faci referire la portofoliul asociaţiei, pentru că altfel nu ştiu cum am putea aplica recomandările tale pentru ghid. Ghidul e cel care prezintă punctajele şi activităţile prin care puteţi obţine aceste puncte.

2. Îmi place ideea video-callurilor, dar nu cred că vom avea suportul tehnic necesar.

3. Ok.

4. Super! Chiar e bine să avem un astfel de training. O să te punem în lista de traineri. Numai să ne trimiţi mai multe detalii despre training pentru a-l menţiona şi în proiectul pe care îl vom depune.

Vrem ca activităţile pentru acest proiect să aibă loc în 3 localităţi diferite, cu echipe diferite. Aşadar în Iaşi vor avea loc aceleaşi activităţi, asta dacă vom reuşi să facem o echipă care să se ocupe de selecţie, de întâlniri, să găsească un spaţiu etc.

5. O să mai organizez un training pe scriere, cred că în martie. Iar cursul pe leader, e o iniţiativă perfectă. Acum spune-ne doar când vrei să-l faci şi urmează etapele din ghidul voluntarului.
Unknown a spus…
asa...scuze..faceam referire la portofoliu:(...scuze
Alexandra Matache a spus…
Despre organizarea zilei de 26 februarie... Mi se pare o idee interesanta tinuta eleganta, astfel acordam importanta cuvenita evenimentului. Cred ca ar fi frumos ca voluntarii ce stiu sa cante la un instrument sa ofere un mic recital. Ar destinde atmosfera foarte mult.
Inca de cand am completat formularul, mi-am exprimat dorinta de a participa in proiectul "Create your team". Timpul si uneori energia, nu-mi permit sa desfasor activitatile necesare pentru a demonstra ca merit sa reprezint asociatia alaturi de ceilalti in Turcia. Voi incerca in perioada imediat urmatoare. Intentionez sa fac niste interviuri cu doua foste voluntare plecate acum la studii in strainatate si un sondaj de opinii in liceu pe tema Asirys sau un sondaj online ca ar fi mai practic
Vreau sa ma ocup de promovarea proiectului "Raise you voice" in liceul meu. As putea sa vorbesc cu Beatrice Popa (presedintele consiliului) care sa ma ajute sa organizez o intalnire cu sefii de clasa la Sala de festivitati. E dotata cu video-proiector care faciliteaza o prezentare ppt pe scurt a asociatiei si a proiectului. Un afis distribuit prin clase. Ne-ar putea ajuta dna profesoara Sofica Vana, responsabila de catedra activitatilor extrascolare.
De asemenea, as fi interesata sa particip la cursul de care spunea Rodica Ciucanu pe tema Leader. Eu am cochetat cumva cu rolul de lider in redactia revistei liceului meu si... as putea, in acest context, sa imbin experienta de pana acum cu informatii profesioniste. In rest, abia astept sa ne vedem :)
M a spus…
Alexandra, bună idee cu recitalul! Acum ar trebui să vorbesc cu Anca şi mai avem nişte voluntari în Tîrgu Neamţ care ar putea cânta.

Pentru Turcia, oricum avem multe locuri libere şi nu mulţi dintre voluntari vor să participe, aşa că dacă vrei să mergi, sunt locuri.

Bravo! Poţi să începi să promovezi proiectul în săptămâna care vine?
Unknown a spus…
Super, super, ideea cu recitalul! Chiar vroiam și eu să o sugerez însă m-am gândit că va fi oarecum greu să găsim persoane cu aceste talente, mai ales dintre voluntari... Dar poate nu cunosc eu atât de bine situația și avem voluntari care vor putea să ne surprindă.

ps: Asociația ASIRYS ar trebui să dea un check-in pe facebook cu toți cei care sunt prezenți la ședință, deci, „ridicați o mânuță sus”:))
M a spus…
Am o altă provocare pentru voi! După cum observaţi, sunt puţini cei care sunt cu adevărat activi. Pot să-i număr pe degete, din păcate. Care credeţi că sunt motivele şi cum am putea să rezolvăm problema? Ce vă motivează pe voi să fiţi activi?
Unknown a spus…
O întrebare, Mihaela, cum se va face prezentarea voluntarilor? (5 minute/voluntar)Fiecare va vorbi liber, nu?
Unknown a spus…
Nu știu ce să spun că mă motivează să fiu activă, însă am realizat câte oportunități am prin intermediul asociației, și de asemeni sunt mândră să fac parte dintr-o așa super asociație și mă simt responsabilă în sensul bun al cuvântului că am acces la atâtea informații și oportunități. Poate părea fals sau prea formal ceea ce am zis, însă chiar așa e!
Alexandra Muscalu a spus…
Bună idee cu checkin-ul și recitalul și poate ar fi drăguț și karaoke dacă dispunem de echipamentul necesar!În legătură cu voluntarii activi, pe mine una mă motivează faptul că mă dezvoltă din toate punctele de vedere aceste activități și pe lângă asta colaborez cu persoane noi.Sincer,ies din rutina zilnică,fac și altceva în afară de școală,mă ajut pe mine să cresc,să mă maturizez și am o dublă satisfacție când ceea ce facem dă și roade.
Alexandra Muscalu a spus…
Cred că prin faptul că suntem activi,dăm și un altfel de contur comunității din care facem parte...nu știu ceilalți voluntari ce cred,mă bucur că i-am cunoscut,și pe tine Miha care ești total dedicată!
Unknown a spus…
Mie sincer nu mi-ar plăcea să fie karaoke...
Unknown a spus…
Alexandra eu zic ca merita sa te zbati pentru proiectul din Turcia daca ai vazut pozele iti vei da seama cat de frumos este si sa stii ca te vei simti foarte bine cu cei din ASIRYS.
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alexandra Muscalu a spus…
De ce nu și karaoke?
M a spus…
Pentru Bianca... prezentarea poate fi aşa cum vă doriţi, liberă, puteţi folosi un ppt.

Într-adevăr bună ideea cu check-inul, deja am pus-o în practică!

Legat de soluţii... cum putem să motivăm tinerii să fie activi, aveţi ceva idei?
Unknown a spus…
Cu referire la cei care stau in Pascani si vor veni in Targu pentru celebrarea de 4 ani al asociatiei . Eu zic ca as putea caza 2,3 participanti care nu vor gasi mijloc de transport.
M a spus…
Nu cred că se va întinde aşa mult, mai ales că vom organiza într-o duminică, iar a doua zi cei mai mulţi vor trebui să meargă la şcoală.

Apropo, credeţi că e mai bine să facem evenimentul sâmbătă sau duminică?
Alexandra Muscalu a spus…
Sâmbătă eu una sunt în altă parte și nu pot ajunge...duminică mi-ar surâde mai bine. Legat de idei cum putem motiva voluntarii nu prea am,adică chestionarul lansat de tine Miha mi s-a părut destul de convingător,nu știu...
Unknown a spus…
Ma gandeam ca ar trebui postata poza celui mai activ participant al lunii si poate ceilalti se vor inversuna si se vor implica mai mult. Stiu ca este o metoda pe care unii o mai folosesc la locul de munca.
Unknown a spus…
Eu zic ca sambata ,dar depinde si de ceilalti cand pot veni, nu ar fi la fel daca nu am fi mai multi.
Unknown a spus…
Mihaela unde pot depune ai mei formularul cu 2%?
Unknown a spus…
De ce nu karaoke? Pentru că mi se pare tipic pentru o petrecere obișnuită, nu se încadrează deloc în viziunea mea pentru evenimentul acesta. La karaoke nu cântă toată lumea care are talentul ăsta și atunci se ajunge să nu iasă foarte bine și drăguț activitatea și dacă va fi așa nu se va plia foarte bine la profilul galei nostre. Karaoke mi se pare mai mult ceva de distracție cu prietenii, nu cu niște oameni veritabili ca noi și cei care vor fi prezenți la eveniment. Părerea mea... Brândușa, sper să fie trenuri, eu una nu pot rămâne pentru că luni încep o activitate îndrăzneață la mine la liceu și trebuie să fiu acolo. Mihaela, mă tot gândesc cum să-i atragem sau cum să le implementăm și altora sentimentele noastre și nu știu...
M a spus…
Da, o idee bună, iar acum cu punctajele o să fie şi mai uşor de stabilit cine e cel mai activ! La finalul lui februarie vom face acest lucru!
M a spus…
Se depun la finanţe în Tîrgu Frumos. Citeşte mai multe detalii la secţiune sprijină de pe blog: http://asirys.blogspot.ro/2010/06/prin-intermediul-prevederii-2-din-codul.html

Nu cred că vom avea timp să facem şi karaoke şi într-adevăr, e bun pentru o petrecere în cadrul schimburilor de tineri pe care le vom avea, într-un alt context.

O să rămână pe duminică, cred că e cel mai bine aşa. Ultimul tren spre Paşcani e la 21.30... şi sunt din oră în oră: www.infofer.ro.

Unknown a spus…
OK iti multumesc.
Alexandra Muscalu a spus…
Bine,vă dau dreptate în legătură cu karaoke! Se pliază mai bine un recital cu evenimentul!
Unknown a spus…
Eu aș vrea duminică să fie evenimentul. Sâmbătă aș avea alte lucruri de făcut. În legătură cu cel mai activ voluntar, putem pune afișe și în școli dacă încheiem parteneriate. De exemplu, la noi la liceu se pune mereu afiș cu cititorul lunii, pe care să fie menționat și un citat preferat al cititorului, astfel ajung și ei mai cunoscuți, dar se face cunoscută și activitatea asta. Cred că ar fi super să facem și noi așa și să scriem câteva date despre voluntar sau un mic testimonial.
M a spus…
Genial! Îmi place şi ideea cu posterul în şcoală!
Unknown a spus…
E o idee grozava sa facem un mic testimonial despre voluntarul cel mai activ.
Unknown a spus…
Ar trebui ca toti voluntarii sa posteze poza si articolul despre voluntarul cel mai activ.
Unknown a spus…
ma refer pe facebook
Unknown a spus…
Mie mi-ar surâde ideea ca fiecare voluntar să scrie un testimonial, nu neapărat despre experiența în ASIRYS, poate să fie și despre așteptările lui în ceea ce privește aSIRYS, sau poate despre un talent al său, o pasiune, etc.
Unknown a spus…
eu am citit converstiile anterioare si imi cer scuze de intarziere, dar s-a prelungit trainingul la care am fost. de altfel ceea ce pot sa spun este ca am intalnit oameni noi, am discutat si exersat, ca sa nu mai spun de jocurile haioase la care am participat.

tinuta business e o idee generala daca se poate respecta pentru petrecere.

ce ma motiveaza pe mine sa fac voluntariat? o sa spun pe scurt: plusul la CV. pe langa faptul ca toti sunteti oameni minunati, ca pot discuta cu voi, ca impartasim aceleasi idei, important cred ca este sa faci ceea ce iti place.
Unknown a spus…
Sau despre cum si-a dezvoltata pasiunea prin ASIRYS.
Alexandra Muscalu a spus…
Și referitor la ce spunea Bianca,putem atașa la testimonial și pozele fiecăruia care se vor face la eveniment...putem avea o rubrică a voluntarilor,cu descrierile lor, așteptări,pasiunietc.
Unknown a spus…
toata lumea are idei...multe interesante si frumoase! ce ar fi sa le concretizam? si sa incepem sa lucram la ele?

cadem de comun acord si implementam cateva idei:)

eu va pot ajuta online, putem face un video call pe skype si sa va ofer suport la scris
Unknown a spus…
Eu nu am cont pe skype...
M a spus…
Rodica, noi deja am pus pe hârtie multe dintre ideile exprimate la ultima întâlnire şi în curând, vor fi fapte!

Cred că depinde de fiecare în parte, de cele mai multe ori am lucrat în echipe foarte mici, de 2, 3 persoane sau chiar individual. Aşadar ideile pe care le-ai propus şi vrei să le pui în practică, depind doar de tine să fie realizate!
Unknown a spus…
Sunt de acord cu tine, Miha, totul depinde de noi, dacă avem o idee trebuie noi s-o punem în aplicare,nu alții...
Larisa Zugravu a spus…
Buna voluntari ASIRYS, eu sunt la o dezbatere acum cu Miha fata in fata, din pacate nu am reusit sa particip la cea online, oricum ideile voastre sunt demne de luat in seama cu atat mai mult cele ale persoanelor care s.au implicat in ceva concret in ASIRYS. Ordinea de zi:
1. Am citit cu atentie ghidul si i-am comunicat Mihaelei ideile mele legate de acest subiect.
2. Programul mi se pare ok, nu sunt intocmai de acord cu tinuta obligatorie si aceasta pentru ca intalnirile ASIRYS sunt in general non-formale si cred ca nu ar trebui sa existe notiunea de obligatoriu, eu ador sa port rochie, port aproape zilnic si voi purta oricum cu placere la eveniment dar nu cred ca ar trebui sa obligam pe cineva. Avem cativa voluntari deosebiti si talentati asadar pentru o cantare vom apela la ei. Vom incerca sa iasa cat mai deosebit.
3. Procesez informatia...
4. Este un proiect ce merita toata atentia si implicarea, sper sa poata fi implementat la nivelul care merita.
5. In luna mai ma focusez pe scrierea a doua proiecte pentru copii cu deficiente unul pe dans si arte si unul pe sport. Cei ce sunt interesati sa ma contacteze pe facebook. O zi frumoasa

Madalina Enea a spus…
Chiar daca nu mai sunt un voluntar activ,m-am gandit sa va spun ce ma motiveaza pe mine sa fac parte din acesta asociatie..
Desi la inceput am descoperit Asirys-ul dintr-o pura curiozitate si intamplare,pe parcurs mi-am dat seama ca totul se intampla cu un motiv si ca trebuie sa acordam o sansa fiecarei oportunitati care ni se iveste.Recunosc ca am fost putin reticenta la inceput,mai ales pentru ca eram o fire mai interiorizata si eram nevoita sa ies din zona mea de confort mai mereu la activitatile asociatiei.
Pe moment nu ma simteam chiar foarte ok(imi faceam fel de fel de ganduri ,,daca nu e o idee buna? daca nici nu ma vor baga in seama?daca o sa ma incurc?''),insa toate intrunirile,activitatile au reprezentat ,, mici iesiri din carapacea mea'' prin care ii descopeream pe cei din jur mult mai bine,aflam numeroase si variate informatii ,insa eu consider ca cel mai important castig este faptul ca m-am putut dezvolta personal,am capatat mai multa incredere in mine,am putea vedea altfel lucrurile,am aflat ca exista o rezolvare la orice problema si am cunoscut oameni minunati.
Aproape dupa fiecare proiect,imi spuneam:,,Gata,asta e ultimul in care ma mai implic!``,insa nu puteam sta deoparte,cand stiam cate lucruri interesante si ce oameni frumosi se aduna la Asirys,asa ca o luam de la inceput,insa nu regret deloc acest lucru.Am lasat vacantele anoste,in care ma relaxam ,,facand nimic'' pe unele din cele mai frumoase momente din adolescenta mea si m-as bucura daca din ce in ce mai multi copii,tineri si-ar propune macar pentru o perioada sa faca parte dintr-o asociatie,caci astfel vor putea sa fie fericiti,vor gasi un alt scop al vietii si ii vor face si pe cei din jur fericiti.

Daca esti un tanar care nu e multumit de cum merg lucrurile in societate si pur si simplu vrei o schimbare,nu o astepta ,ci ia initiativa si implica-te:beneficiile sunt garantate!,,Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!''

Postări populare

Etichete

Arts_Lab_5.044 European Union44 centrul_de_voluntariat_tirgu_frumos43 ASIRYS40 Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali37 comunitati36 EVS35 folcloristica34 Changemakers29 Erasmus +28 Sports_Activator28 Changemakers_Romania27 schimb de tineri27 Mesageri împotriva discriminării26 Arts_Lab25 Changemakers_projects25 Tirgu Frumos25 festivalul_folcloristica25 ErasmusPlus24 Erasmus_Sport24 resurse24 training24 proiecte_super_tineri_asirys23 Targu Frumos22 centrul de tineret ASIRYS22 voluntariat21 Turcia20 recenzie20 voluntarii recomanda20 Dansez cu IMPLICARE19 Young_European_TroubleShooters19 dans19 building_bridges17 Bianca Aelenei16 Nikolia_Papadopoulou16 dezvoltare comunitara16 international16 open_call16 youth exchanges15 Târgu_Frumos14 departamente14 voluntar_european14 ASIRYS_EVS13 Italia13 concurs13 voluntari13 youth_exchange13 ESC12 Turkey12 dissemination12 festival12 finantare12 interviu12 reports12 SHOW YOUR TALENT11 carti11 ceramist11 dance11 film11 200_evenimente10 Alexandra Muscalu10 Demet_Durdu10 Eliana_Colzani10 Ioana_Ursache10 Krista_Lipska10 Leire_Saenz10 Moldova10 Ruginoasa10 Slovenia10 YouthFotoVideoTek10 discover ASIRYS10 party10 Cucuteni9 Cucuteni-Alternativ9 Erasmus9 Greece9 Hanul_Choi9 craftastic9 schimb_de_tineri9 tineri9 50 evenimente nonformale8 Consiliul_Local8 Deniz_Ataman8 European_Dignities8 Kids_Rights8 Omar_Franco8 Pascani8 Polonia8 Primăria_Tîrgu_Frumos8 Tineret în Acţiune8 campanie de recrutare8 conferinta8 english8 implicat8 opinii8 partners8 politică8 proiect_finalizat8 seminar8 sport8 volunteering8 Grecia7 Kubra_Akarsu7 ONG7 Rroma_HeArt7 Sara_Torrijos7 Spain7 Tara lui Stefan cel Mare7 bal mascat7 experiențe_de_voluntariat7 foto-reportaj7 fotografie7 proiecte7 Bulgaria6 Dragos Preutescu6 Europa6 Federica_Colzani6 Iasi6 Thessaloniki6 TiA6 Tirgu_Frumos6 Wasan_Abusummaqah6 Ziarul care te Implică6 Zmeu6 antreprenoriat social6 atitudine6 children_rights6 comunicat6 concurs de fotografie6 evenimente6 feedback6 ghid6 rezultate Dansez cu IMPLICARE6 scoala_de_valori6 sediul ASIRYS6 studiu_de_caz6 tabara de dans6 tabara la mare6 talent6 voluntar ASIRYS6 Alexandra Matache5 Arsis5 Cihan5 Corina_Chircea5 Fatma Mohamed Ibrahim Mahmoud5 Franța5 Iasmina_Mancaș5 KA2_projects5 Maja_Mörchen5 Music Drops 4 Europe5 Parcul ASIRYS5 Primaria Voluntara5 Spania5 Sulina5 Valentin_Denis5 Yavuzhan_Gumus5 aniversare5 closer to oxford5 competitie5 democratie participativa5 fotojurnalism5 quarantine_life5 raport5 resurse umane5 sedinte5 tinar5 training nonformal5 Ahmed_Hakmi4 Alin_Constantin_Costin4 Aliye_Ceylan4 Andreea Creţu4 Armenia4 Baltati4 Chiara_Gentili4 Dajana_Zharassov4 Elsa Bernevic4 Finlanda4 Fiona_ONeill4 Georgia4 Hajer_Ben_Hadj_Sghaier4 Hassan_Ghonim4 Iesi la sport4 Lungani4 Mugla4 Muhammed_Ali4 New Media Dance Camp4 Povestea Coregrafica a Succesului4 Raphaelle_Kent4 România4 Sandro_Piliu4 Sicilia4 Tinerii mileniului III - Între bine şi rău4 Turing_Scheme4 Verbania4 Violeta_Roca4 Youth in Action4 Zilele Diversitatii in Targu Frumos4 activitati_voluntariat4 advocacy4 agricultura ecologica4 beneficiile voluntariatului4 cimitir_evreiesc4 cocalari4 cod_pic4 comunicat_de_presa4 dezbatere4 dezvoltare durabila4 echipa4 echipele4 educatie nonformala4 expoziție4 internship4 jurnalism4 lobby4 meet_our_volunteers4 monologuri inteligente4 new-media4 parteneriat_pentru_dezvoltare_culturala4 parteneriate4 schimb de experienta4 spectacol4 sports4 traditii4 voluntari_asirys4 APV3 ARDOR3 Berlin3 Bogdan Fuior3 Carla_Ditmeyer3 Cehia3 Cipru3 Clubul_Copiilor3 Comisia Europeana3 Craciun3 CulToEngage3 Deleni3 Dragobete3 Ebet_Nathanel_Bautista3 Fasano3 Feredeni3 GOOD VAMPIRES MEETING3 I love my project3 Italy3 Koycegiz3 LEARN TO GET INVOLVED3 Mentor3 OUT IN3 Olha_Popova3 Portugalia3 SEE3 Sena_Yavuz3 The NEXT Effect3 Vaslui3 afaceri sociale3 agricultura3 antreprenoriat3 apel_voluntari3 aplicatii3 arta3 articole_troubleshooters3 asociatia ASIRYS3 call_volunteers3 cantec3 cenaclul literar nonformal3 critica3 dezbatere online3 diseminare3 europarlamentare3 evenimente_departamente3 flash-mob3 gender_out_of_the_box3 long_term_volunteering3 misiune3 muzica3 nașpa3 olimpiada_de_evenimente3 oportunitati europene3 parada3 parteneri3 partnership_call3 pasiune3 pitipoance3 premii3 proiecte internationale3 proiecte_Erasmus_20223 raport_intermediar3 rezultate3 schimburi_de_tineri3 short_EVS3 show3 sponsorizare3 sprijină3 stagii de practica3 strategie3 super tanar3 testimonials3 the_beautiful_fair_town3 turism3 vampires3 youth3 Şcoala de Nevăzători3 1 iunie2 20092 50 de evenimente2 6_months_volunteering2 AIESEC2 Act_House2 Albania2 Anamaria_Avadanei2 Anglia2 Anul Nou2 Balul Mesagerilor2 Băiceni2 Cantacuzino2 Charlemagne2 Cluj_Napoca2 Comunități_Școlare_în_Sinergie2 Crucea2 Cutezatorul Falesti2 Dana_Danescu2 EU2 Echipa de Volei "Solidaritatea"2 Eskişehir2 Estonia2 Europa_20202 Euroscola2 Experiential_Museum2 Experiential_Rroma_Museum2 Festivalul de la Vulcan Fiii Muntelui2 Festudis2 Festudis 20102 Germania2 Grow2 Husi2 Istanbul2 Korea2 La multi ani2 Larisa_Zugravu2 Leonardo da Vinci2 Liceul_Special_Moldova2 Lituania2 Macedonia2 Madalina_Enea2 Mihaela Diana Podariu2 Miss Festudis2 Moş Crăciun2 Murska_Sobota2 Muzeul_Experiential2 PBA2 Parcul_Memorial_Evreiesc_Târgu_Frumos2 Parlament European2 Play for Orphans2 Portugal2 PovesTea2 Producteev2 Rafael_Raețchi2 Rakican2 Raluca Idor2 Romania2 Sports Activator2 Tineret in Acţiune2 Total2 Târg-de-Crăciun2 UE2 UK2 UNICEF2 Uganda2 Unconventional Ways in Traditional Arts2 Volunteers_without_borders2 antidroguri2 apel_national2 argumentare2 arte2 articole voluntari2 asociatia Tg Frumos2 asociatie tineret2 bootcamp2 burse2 business party2 cercetare2 claca2 comunitate2 conferința_Arts_Lab2 costum_popular2 creativitate2 cultură2 curs2 cursuri de dans gratuite2 dezvoltare economica2 dezvoltare_rurala2 dezvoltarea endogena2 diseminare proiect2 dizabilitate2 eseu2 facilitator_comunitar2 fair_town2 feedback voluntari2 festivalul_Eminescu_nonformal2 festivalul_magia_baloanelor2 film motivational2 film scurt2 finantare europeana2 folcloristica_ediția_VI2 frumos2 fundraising ASIRYS2 grupele de mesageri2 hand-made2 infopack2 journal2 jurnal_de_voluntar2 kick-off_meeting2 lecturi urbane2 love2 magazine2 manager de proiect2 marketing2 media2 mobilităţi2 mocirla2 model_buna_practica2 motivatie2 muzee2 olanda2 oportunitati internationale2 povestea ASIRYS2 povestea bunicilor2 premiu I la Festudis2 premiu originalitate2 problemele de mediu2 producatori_locali2 profesori2 programul activitatilor2 proiecte_Erasmus2 radio2 recenzii2 revista Stud-Life2 rezultate selectie2 rroma2 rromi2 rural2 sezatoarea2 social entrepreneurship2 social_entrepreneurship2 solidaritate2 super_tineri2 supertineri2 sustenabilitate2 testimoniale_voluntari_locali2 tineri responsabili2 trenul_vieţii2 volei2 volleyball2 voluntari_locali2 workshop2 youthpass2 ziua mondiala impotriva tutunului2 "Născut adult"1 10_ani1 2%1 2013: European Year of Citizens1 20141 26 februarie1 7YSE1 AMPM1 ANST1 Adana1 Adina_Chircea1 Adolescentin1 Alexandra_Antonia_Amarandei1 Aliko Muska1 Alin Gilca1 Alina_Helga_Tunza1 Anca Spinu1 Andreea Vieru1 Anisia Cojocaru1 Antakya_Hatay1 Arbinger1 Asap1 Ashta_Amorós_Abelló1 Athens1 Aventurile_Copilăriei1 Barcelona1 Beatrice_Dumitru1 Belfort1 Bogdan Frentescu1 Bosnia_Herzegovina1 Brave_Mind1 British Council1 Bruxelles1 Bun_Comun1 Buse_Karakaya1 Butea1 Buznea1 CESE1 CV1 Canary_Islands1 Caraibe1 Caravana_Muzeelor_Alternative1 Carol Derla1 Casa_d'Abobora1 Catalina_Mutihac1 Cengiz_Arslan1 Centrul Ratiu1 Centrul Regional de Prevenire1 Chivas_Regal1 Coerent1 Comitetul_Economic_Social_European1 Common_Good1 Consiliul_Director1 Cornelia Cîtea1 Cosmin Şerban1 Cosmin_Boca1 Costel_Florea1 Costin Chirica1 Covid-191 CreativiTea1 Croatia1 Daria_Liță1 David_Harpa1 De ce iubesc România?1 Denisa_Smerciu1 Diana_Andreea_Ciobăniță1 Digital_Youth_Work1 Dimitar Benev1 Din_Vatra_Satului1 Diogo_Vasconcelos1 Domnul_de_Karate1 Dublin1 Duran_Bilgin1 Durău1 EEA_grants1 EYE1 Ebru_Buz1 Eda Zarife1 Educativa1 Elena_Căulea1 Elena_Prună1 Elena_Tanasuc1 Elena_Vintilă1 Elif Ipek Demir1 Elif_Nur_Güngörmez1 Eminescu1 En1 Enel_Cuore1 Erasmus_Virtual_Exchange1 Eurhope1 Europe1 Europe_for_Citizens1 Europe_on_a_Doorstep1 European_Mozaic1 Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi1 FOND1 Faces2Hearts1 Falesti1 Festivalul_Din_Vatra_Satului1 Florin_Păduraru1 France1 Fresh_Perspective1 Fănică_Isac1 Fărcășeni1 GDPR1 Gabrovo1 Georgiana_Anghel1 Getodava1 Gheorghe_Ciobanu1 Gheorghe_Tătaru1 Green_Village1 Grundtvig1 Halloween1 Holocaust1 Horatiu_Malaele1 Hugo_Agra_Gomes1 Hurgheşelul1 Hăbășești1 ID201 IMM1 IMPLICARE1 I_want_to_be_a_Doctor1 Iaşi1 Interview1 Ioana Todica1 Ioannina1 Ioannis_Pitris1 Ionel_Vatamanu1 Ionela_Amăriuței1 Irlanda1 Iskederun1 Izabela_Duminica1 JEMOM1 Japan1 Join_Us1 Kosovo1 Lapusneanu1 Laura_Raduta1 Letonia1 Liceul_Tehnologic_Petru_Rareş1 Liliana_Loghin1 Luciana_Ioan1 Madrid1 Maria_Tucan1 Marmara1 Mentor pentru un boboc1 Michele_Martino1 Mihai_Daniel_Lupuleasa1 Miroslovesti1 MultipleQ1 Muzeul_Experiential_Rrom1 Muzeul_Memorial_Evreiesc1 Network_of_Town1 Nicola_Feodot1 Nina Diviza1 Norvegia1 ONU1 Oana Nechita1 Open_Society_Foundations1 Open_Space1 Orizont_20201 Oviedo1 Oţeleni1 PR o dialoguri inteligente1 PRO monologuri inteligente1 Palermo1 Parcours Le Monde1 Patras1 Peru1 Petruţa_Secară1 Pinar Çorbacioğlu1 Podu_Iloaiei1 Pohoda1 Poland1 Process_Of_Changes1 RIS1 RIUF1 RURBAN1 Raise your voice1 Raluca_Chitescu1 Rareș_Bălașa1 Razboieni1 ReThinkLocal1 Rob_stories1 Rroma and Friends Village1 SMART1 SPORT SOLIDAR1 Sabien_Ceuppens1 Sakarya1 Salut Prieteni1 Sara_Lutres1 Scobâlţeni1 Sebastian_Butnaru1 Sedentarii sun naspa1 Sedentarii sunt naspa1 Serendino1 Serkan_Berber1 Set_up1 Shadi S.1 Sharing_Our_Treasures_for_a_Better_Future1 Siauliai1 Simpozionul_de_Arte_Vizuale_Human1 Sno0pY1 Solidarity Volleyball Team1 Soros1 SpAct1 Sports Activator in İskenderun1 Strasbourg1 Strunga1 Super Tineri ASIRYS1 Super_Teach1 TED1 Targu_Frumos1 The age of stupid1 Todirești1 Tomeşti1 Tool Fair - IV Edition1 Trebinje1 Valencia1 Vasile_Afilipoaie1 Vasilica_Serban1 Velizara_Koleva_Pencheva1 Vlad Diculescu1 Vlad_Stefan_Plaiu1 We_Feel_Solidarity1 YET1 YEYS1 YWSiA1 YiA1 Youth_Wiki1 Youth_Work_Students_in_Action1 ZEN1 Zoom1 acreditare1 adoptă_un_voluntar1 afaceri1 agroturism1 amenajare1 antidiscriminare1 arhitectura1 articol1 asociatie Targu Frumos1 asociatie de tineri1 assignment1 audiere publica1 autorităţi publice1 award1 beneficii educaţia nonformală1 bine de ştiut1 bingo1 boboc1 book1 calitate1 campionat1 caravana1 case_study1 cercul_de_poezie1 cerere_de_ofertă1 chestionar1 child_abuse1 child_voice1 citizenship1 clubul_antreprenorilor1 clubul_pasiunilor1 colaje1 colindat1 competente1 comuna1 comunitarism1 comunitatea_proprietarilor1 concurs de scurt metraje1 conference1 contact1 contracte1 coursera1 cover1 creatii1 culture_shapers1 curiozitati1 curs_gratuit1 cursuri online1 cântecul_Târgu_Frumos1 danceweb1 dans tiganesc1 dansuri lipovenesti1 dansuri populare1 dansuri tiganesti1 declaraţia 2001 declaraţia 2301 decopera_voluntariatul1 design1 dezvoltare personala1 dezvoltare_culturală1 dezvoltare_durabilă1 dictionar1 digitalizare1 diseminare SNAS1 distractie1 diversitate1 documentar1 drama_tools1 drumul_vinului1 echipa_super_tineri_asirys1 echipe1 edmundo1 educatie1 educatie_ecologica1 evaluation1 eveniment studenţesc1 eveniment_intercultural1 eveniment_troubleshooters1 excepționali1 experimente1 facultate1 femeia1 ferme1 festival_experimental filme_scurte_Folcloristica1 festivalul_atelierele_lui_dragobete1 film adevarat1 finanțatori1 folk_wisdom1 fonduri_structurale1 formare1 gala1 gender1 generaţia Supravieţuitorii1 grant1 grow_your_ngo1 guide1 hip-hop1 horoscop1 horticultura1 iarna1 inaugurare1 incalizirea globala1 includere1 informal1 inovare1 inscriere1 inteligenţe_multiple1 intreprinderi_sociale1 introducere_in_voluntariat1 ion_ionescu_de_la_brad1 istorie1 iversity1 joc de imaginatie1 journey1 karaoke1 laboratoare1 leaders1 legilație1 letsgetgreen1 licee1 liceu1 liceul_Trinitas1 liceul_ion_neculce1 lideri1 lupta impotriva discriminarii1 making of1 manager_de_proiect1 mandate1 maratonul_evenimentelor_creative1 masa rotunda1 mass_media_lab1 mediu1 melodia ASIRYS1 mesteri1 meşteşuguri1 micro_finanţare1 migratie1 mission_impossible1 model de viaţă1 moneda_asirys1 multiple_intelligences1 muzica clasica1 mystery shopping1 natura1 noaptea1 nonprofit1 noutăţi1 obiective SMART1 old_city1 on_arrival1 opinii SNAS1 opt_ani1 oratorie1 oraşe_mici1 participanţi1 partner_up1 partnership_building_activity1 pasaport1 plan strategic1 poezia1 portal Tirgu Frumos1 poze1 preambul_de_dragobete1 preselectie1 prezentare1 prietenie1 productivitate1 program1 proiect_strategic1 proiecte in Targu Frumos1 proiecte tineret1 proiecte_20151 proiecte_20161 proiecte_aprobate1 projects1 projects_20181 proprietati_Targu_Frumos1 propuneri1 provocari1 public speaking1 punctaje1 quilling1 recenzie_oraş1 recrutare tineri1 regenerare_urbana1 regulament1 reguli1 responsabilitate1 robotică1 roma1 rroma_village1 rules1 rural_voluntar1 rusi_lipoveni1 sah1 sate1 schimbare1 schimburi_de_experienta1 scoala_populara_tirgu_frumos1 scrabble1 sedentari1 selection1 sesiune evaluare1 sindrom down1 solutii1 spanish1 sponsori1 spoturi creative1 stagiari1 star1 stema1 stiri1 stop1 study visit1 super_desenatori1 sărbători1 targ de jucarii1 targuri1 teatru1 tenis1 tenis_de_masă1 the land of choice1 toleranţă1 toolbox1 travel1 târg1 vampire1 vernisaj1 vizită_de_studiu1 viziune1 voluntar_ASIRYS1 voluntar_digital1 world_of_roma1 worshopuri multiculturale1 ziar1 ziua copiilor1 ziua internationala sindrom down1 întreprinzători1 İrfan_Kalin1 İskenderun1 Şanlıurfa1 Şcoala_Ion_Creangă1 şcoală1 Ţara_Galilor1 Ţibăneşti1
Afișați mai multe