My first day în ASIRYS

Deşi această organizație s-a înființat de mai bine de un 1 an şi jumătate, abia acum 2 săptămâni m-am decis să mă înscriu. Noul proiect m-a atras în mod surprinzător și fără să mă gândesc prea mult, m-am hotărât să-mi pun ideile pe hârtie şi să aștept rezultatul final.

La început am fost puțin sceptică, de ce să mint, deoarece sugestia mea de afaceri era destul de pretențioasă pentru un adolescent de 17 ani, dar având încredere în forțele proprii am decis să merg mai departe. Şi uite că primesc un mail în care sunt anunțată că am fost selectată pentru acest proiect - Școala Nonformală de Antreprenori Sociali.

Prima sesiune a avut loc joi, 15 iulie, la Clubul Copiilor. Aveam emoţii şi mă simţeam asemenea unui copil care trece pentru prima oară pragul şcolii unde avea să înveţe şi de asemenea să socializeze, devenind prieten cu toţi cei din jur.

Nu vă puteţi închipui cât de deschişi au fost cu noi coordonatorii! Am rămas surprinsă în mod plăcut deoarece ne cunoşteam doar de câteva minute şi totuşi, am simţit că devenim prieteni. S-au realizat numeroase jocuri constructive, toate având ca scop socializarea între noi, dar, de asemenea şi o autoprezentare. Nici nu ştiu când au trecut cele 4 ore de când am dat “Start” sesiunii. La final, deşi eram obosită, am realizat că m-am simţit extraordinar alături de aceste persoane cu o abordare şi viziune a vieţii atât de diferită faţă de majoritatea comunităţii din oraşul nostru.

Consider că înscriindu-mă în această organizație am făcut un pas important, întrucât, cu siguranță voi învăța lucruri noi şi benefice pe viitor, atât pentru mine, cât și pentru comunitatea orașului nostru care astfel va avea resurse umane cu o abordare diferită, abordare ce va conduce la dezvoltare comunitară.

by Andreea Cătălina Rusu