A treia zi - cu peripeţii

Cum e să mergi pe strada, ţinându-te de mână cu încă 7 tineri? Marfă, nu? Aşa spuneam şi noi şi iată că am pus în practică ideea! După o zi de muncă la noul sediu, ne întipărim în minte tot ce a fost frumos şi mergem fiecare la casa lui... însă nu înainte de a vă povesti cum a fost!

Este ora 14.00. Ne întâlnim la sediu pentru a continua munca de renovare, căci timpul e scurt şi mai avem foarte multe de făcut. La fel ca în fiecare zi, formăm echipe ca să ne facem treaba bine, aşadar eu, Dana, Mihaela, Paula S şi Diana mergem la spălat micuţele canapele, în timp ce Arina, Paula, Mădălina şi Ionela rămân să dea cu trafalete şi cu pensoane. Acum că ne-am stabilit rolurile, la treabă!!!

Eu şi Dana ne luăm un "bebe" şi îl spălăm bine, bine de tot că doar avem un nou sediu şi totul trebuie să fie lună. Spălăm ba cu perie, ba cu cârpe, că doar aşa se face treaba, şi apoi, când lucrezi în echipa totul ţi se pare mai uşor, mai ales când povesteşti cele mai comice momente din viaţă. Hmmm... dar mai vine cineva.. da, e chiar Larisa... pregătită cu "haine de scandal", aşa cum a primit ordin, vine plină de energie pozitivă şi ne ajută la spălarea canapelelor. În partea cealaltă, fetele ascultă muzică şi fac karaoke în timp ce dau cu var... frumos!

Iată că e vremea mesei... hamburgeri, eclere şi sucuri... ah, ce bun a fost! Gata cu masa! Să ne apucăm de treabă! Hai să mutăm dintr-o husă în alta biluţele de polistiren ca să mai facem loc, dar, cum să le transferăm? Să luăm pungi sau vase de ceramică? Nu, e mai bine cu mâna... şi ce masaj îţi faci la mâini în biluţele alea... şi iar gândul ne zboară la ceva comic. "Hai să facem un colţ plin de biluţe unde ne putem arunca aşa cum fac rockerii după un spectacol:)) "... Păcat că sunt doar gânduri, deci hai din nou la treabă!

La ce ne mai gândim? Hai să mergem să spălăm husele în Bahluieţ, nu stăm mult pe gânduri şi iată-ne acolo, doar că avem puţine perii. Ce facem? O strigăm pe Paula să ne mai arunce ea câteva. Mulţumim!!! Începem să spălăm, dar ce credeţi? Se putea fără peripeţii? Nu! Vrând să ajung la apă, mă apropii şi numai mă văd cu un picior în Bahluieţ şi pe Diana încercând să mă scoată... Eh, asta e... spălam mai departe. Nu trece mult timp şi vine şi Paula cu noi, că doar e multă distracţie acolo jos. Peste câteva minute o vedem pe Diana cum ţipă că i-au luat curenţii husa. "Fugi Diana, nu o lăsa să se ducă"; până la urmă a prins-o ca doar avem nevoie de ele.

Văzând că atragem atenţia celorlalţi trecători, începem să povestim "amintiri din copilărie" şi râdem până ne dor obrajii, burta şi cădem pe jos. Mulţumim pentru povestirile cu aventuri, Larisei! Gata, e timpul să mergem, husele sunt spalate!

Mai vedem că vine cineva, e Marinela. Cu forţă de muncă proaspătă începe să dea cu var. Ajungem sus şi ne apucăm şi noi să dăm cu trafaletele că fetele au obosit de când tot dădeau cu var. Ne-am colorat hainele, pielea, ba chiar şi părul, dar nu e nimic, a fost foarte frumos.

Timpul a trecut şi iată că trebuie să plecăm. Strângem mochetele ca să nu le plouă şi gata! Unul era mai văruit ca altul, arătam ca muncitorii care ies de pe şantier la ora 18.00 şi ce glumind, ne spuneam: "hai la o berică sau la una mică!" După ce trecem de trecerea de pietoni, începem să ne ţinem de mână atât cât să ocupăm toată aleea, pentru a arăta că suntem o echipă adevărată şi vom fi mereu împreună!

Am ajuns la momentul în care ne despărţim, fiecare la casa lui! Cam aşa a fost a treia zi de muncă... plină de peripeţii şi amintiri frumoase! Mulţumim tuturor voluntarilor activi! TIP!

Scris de Andreea Creţu
Editat de Mihaela

Comentarii

Dana D a spus…
Prea tare la rau:)):))....hmm Andeea sa stii ca "Bebele" nostru ofost cel mai curat...fara suparare:))
vicky a spus…
Toate spre bine:X

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani