Creieri storşi cu pasiune

Uitându-ne în activitatea din 2011, nu ne putem lăuda cu un număr mare de articole pe blog, însă am avut motive întemeiate să lipsim. 

Pe lângă faptul că ne-am făcut un site, ce poartă numele comunităţii pe care ne-am propus să o dezvoltăm: www.tirgufrumos.ro şi suntem foarte activi pe facebook: www.facebook.com/ASIRYS, am implementat 5 proiecte de tineret, din care unul naţional şi 3 internaţionale. A fost cel mai activ an din istoria ASIRYS, dar şi din istoria oraşului Tîrgu Frumos, pe partea de tineret... dar despre proiectele din 2011 o să mai vorbim... pe larg! Avem atât de multe să vă împărtăşim!

Poate că unii dintre voi ar spune că perioada aceasta este "moartă", nu e valabil pentru noi! Luna ianuarie a fost plină!  Şi urmează alte luni, mai pline! 

Am început 2012 în forţă cu un training la Gura Humorului, unde 20 de copii şi tineri, voluntari ASIRYS, au lucrat la Planul de dezvoltare strategică a oraşului Tîrgu Frumos şi au realizat 4 concepte de proiecte, din care 2 s-au materializat. 

Foarte curând o să lansăm 4 cărţi ASIRYS (la care lucrăm din luna ianuarie 2011), ne pregătim de aniversarea a 3 ani  de activitate (26 februarie 2012), de finalizarea proiectului "Primăria Voluntară" şi de depunerea rapoartelor finale către Tineret în Acţiune.  

Însă una dintre activităţile importante, care ne asigură continuitate, e scrierea şi depunerea de proiecte... care nu e tocmai un lucru uşor. Să planifici dinainte ce vei face, uneori chiar foarte detaliat, presupune ceva efort... şi creieri storşi! Din fericire, pasiunea, dar şi experienţa dobândită până acum, ne ajută! La fel şi voluntarii activi şi dornici să continue misiunea de a schimba România în bine!

Ca să vă faceţi o idee despre ce va urma, vă dezvăluim că am reuşit să depunem 3 proiecte... am fi vrut 4, dar unul din păcate l-am ratat!

- Crossing borders, using 3 tools: Entrepreneurship, Environment, Cultural Heritage! - proiect transfrontalier România-Ucraina-Republica Moldova care îşi propune îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere între tinerii din cele 3 ţări (termen limită de depunere 30 ianuarie 2012);


- ARHEGOS - un schimb de tineri România-Italia-Cipru-Turcia, depus la Tineret în Acţiune, care combină întru-un mod inovativ arheologia cu educaţia nonformală (termen limită: 1 februarie 2012);

- The Making of a 7 Social Entrepreneurs (7YSE) - poiect de mobilitate, care propune formarea a 7 tineri români în cadrul unor ONG şi întreprinderi sociale din Europa, depus spre finanţare către Programul Leonardo da Vinci (termen limită: 3 februarie 2012).

Am semnat acorduri cu 3 organizaţii din Turcia şi Italia pentru 2 proiecte de schimb de tineri (ASIRYS ca organizaţie de trimitere) şi dacă totul merge bine, în vară vom găzdui 5 stagiari italieni prin programul Leonardo da Vinci, coordonat de Municipalyti of Eboli.

Acestea sunt noutăţi de început de an! Ar mai fi de spus, dar mai lăsăm loc pentru un articol viitor. 

Dacă v-am stârnit interesul şi vreţi să fiţi voluntari ASIRYS, primul pas e să vă înscrieţi la adresa: formular de înscriere ASIRYS.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani