Ştefan cel Mare trăieşte!


Ştiu deja, o să spuneţi „sună ca un clişeu”, dar Ţara lui Ştefan cel Mare a fost o experienţă de neuitat!! La propriu; adică au trecut ceva luni şi încă mă mai gândesc la acele clipe, la oamenii pe care i-am cunoscut acolo,  la experienţele trăite şi la toate activităţile la care am lucrat împreună, ca o adevărată echipă.


Ceea ce am învăţat în primul rând este că, deşi unele lucruri pot părea imposibile, este nemaipomenit să vezi puterea echipei şi cum poate aceasta să scoată „im”-ul  din „imposibil”. Cine ar fi crezut că noi, 16 tineri din Republica Moldova şi 16 din România, vom reuşi să organizăm un Târg de datini, obiceiuri, meşteşuguri şi produse tradiţionale moldoveneşti?! Şi totuşi da… am reuşit, ba chiar a fost foarte frumos!

În al doilea rând am descoperit că Ştefan cel Mare încă mai există, nu numai în muzeele pe care le-am vizitat în Suceava sau la Cetatea de Scaun, ci în fiecare dintre noi: în obiceiurile noastre, în limba pe care o vorbim, în costumele tradiţionale pe care încă le mai purtăm. Totuşi, mulţi dintre noi am uitat să preţuim trecutul, să apreciem cu adevărat eforturile făcute pentru ca noi să fim aici, acum. De aceea, această experienţă ne-a ajutat pe noi, tinerii din România şi Republica Moldova, să ne reamintim cine a fost Ştefan cel Mare, ce a făcut pentru acest tărâm minunat al Moldovei şi să realizăm că avem misiunea de a-l evoca ori de câte ori avem ocazia.

by Cristina Radu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani