Poate legea să creeze buni samariteni?

Closer to Oxford te invită în dezbatere pe o temă care te priveşte mai de-aproape decât credeai:

E timpul să sancţionăm prin lege pasivitatea individului care e martor la încălcări ale legii?

Legislaţia din multe ţări europene, sensibilizată şi de accidentul prinţesei Diana, a adoptat "legea bunului samaritean". Aceasta prevede obligaţia de a interveni când suntem martori la accidente care pun în pericol viaţa sau integritatea corporală a cuiva. Alertarea autorităţilor prin apelul la numărul de urgenţă este primul pas, de multe ori suficient pentru ieşirea din pasivitate. Poate funcţiona această situaţie ca un precedent pentru a contracara pasivitatea indivizilor care ar putea interveni în situaţii grave, cum ar fi cele de prostituţie infantilă, violenţă bazată pe ură sau chiar cazuri de corupţie? Cu ce temei şi cu ce preţ putem să transformăm o eventuală datorie morală de a interveni într-o obligaţie legală? Ar duce această soluţie de tip sancţiune la un grad mai ridicat de responsabilitate în societate?

Până în 17 februarie, înregistrează-te în rundă ca să dezbaţi această temă:

1. Te înregistrezi individual pe site-ul www.closer2oxford.ro, vezi secţiunea register.
2. Urmezi paşii descrişi şi inviţi un coleg/o colegă să facă parte din echipa ta. Dacă nu ai echipă, poţi găsi un coechipier pe site, printr-o procedură simplă.
3. După ce echipa e formată, veţi primi informaţia că sunteţi afirmatori sau negatori.

Notă: cei care au cont din rundele anterioare trebuie doar să îşi reînregistreze echipă (cu acelaşi coechipier sau cu altul), pentru a intra în runda şi a primi poziţia.

Gata, acum poţi începe pregătirea. Toate discursurile vor fi postate pe pagina de profil. Regulamentul competiţional şi resursele de lectură îţi stau la dispoziţie. Pentru orice întrebări, nu ezită să ne scrii la office@closer2oxford.ro. Poţi câştiga premii în abonamente la Foreign Policy România şi la librăriile British Council.

Succes!

E timpul pentru argumente!
Argumentele tale.

Echipa Closer to Oxford
Coordonator Iaşi: Liviu Gajora | liviugajora@yahoo.com | 
www.closer2oxford.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani