Dezvoltare comunitară - curs online

Aşa cum spuneam într-un articol anterior, vom da startul unui curs nonformal de 1 an de zile pe tema dezvoltării comunitare. Iniţiativa se numeşte "Şcoala Nonformală de Dezvoltare Comunitară" şi este un proiect pilot dezvoltat în cadrul proiectului de democraţie participativă "Young European TroubleShooters" - YET, proiect finanţat de Programul Tineret în Acţiune cu sprijinul Comisiei Europene. 

Obiectivele noastre cu acest curs sunt:
1. Să ne informăm despre dezvoltarea comunitară la nivel teoretic.
2. Să ne specializăm în domeniul dezvoltării comunitare prin activităţi, exerciţii şi metode nonformale. 
3. Să ne dezvoltăm competenţele necesare unor specialişti în dezvoltare comunitară astfel încât la finalul cursului să putem realiza un plan strategic de dezvoltare pentru oraşul Tîrgu Frumos... dar şi pentru orice altă comunitate. 

Cele mai importante obiective ale proiectului YET sunt: să dezvolte abilităţile şi competenţele tinerilor în domeniul democraţiei participative şi să promoveze participarea activă a tinerilor la viaţa socială şi politică a comunităţii.  

Timp de un an, vom publica în fiecare zi, la ora 12 a.m., câte un articol despre dezvoltare comunitară. Vom începe cu teoria, în acest sens vom folosi ca surse de inspiraţie următoarele cursuri: 

1. DEZVOLTARE COMUNITARĂ - Suport de curs master - dr. Viorel STĂNICĂ (2012)
2. DEZVOLTARE COMUNITARĂ ŞI REGIONALĂ - curs - Dumitru Sandu (2011)
... lista va fi completată pe parcurs, cu toate sursele de informare. 

Procedura:
Articolele de "teorie" vor fi sinteze ale informaţiilor pe care le considerăm relevante pentru un aspirant la titlul de specialist în dezvoltare comunitară. La finalul fiecărui articol, vom propune una sau mai multe teme de gândire, urmând ca participanţii să intervină - la subiect, la secţiunea comentarii, din cadrul fiecărui articol. Recomandăm intervenţiile imediate, dar dacă nu e posibil, vă aşteptăm oricând să ne lăsaţi un comentariu! Pe parcurs vom publica cele mai interesante intervenţii, precum şi câteva studii de caz sau articolele cu legătură.

După ce epuizăm teoria, vom fi liberi să o aplicăm în modul cel mai creativ. 

Pentru orice întrebare, nu ezitaţi să ne scrieţi aici, la secţiunea comentarii. Succes!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani