Proiect artistic în Italia

În luna august am participat la un proiect neconvențional în Italia. Spunem că a fost neconvenţional nu doar pentru că au participat tineri artiști din diferite domenii şi ţări, dar și pentru că activitățile au fost cât se poate de creative. Proiectul a implicat muzicieni, actori, pictori, dansatori... din Italia, Grecia, Portugalia şi România. Timp de două săptămâni aceștia au experimentat şi creat diferite momente artistice, având scopul de a se dezvolta personal printr-un proces de învăţare creativ şi multicultural.

Din ASIRYS au participat: Dragoş Andrei Preutescu (lider), Dina Leancă, Andrei Cicioc, Sorin Simota, Anisia Cojocaru şi Mohammad Nariman. Pentru 3 zile a fost implicat şi coordonatorul organizației, Mihaela Diana Podariu, care ulterior a mers într-un proiect în Olanda. 

Proiectul a fost găzduit într-un sat aproape de Benevento (Napoli), iar locaţia a fost de vis... pentru a vă face o idee: activitățile au avut loc într-o piramidă, hotelul era racordat la panouri solare, totul era decorat cu cel puțin 5 Buda în diferite mărimi! Dar mai bine lăsăm să vă vorbească materialele video şi foto realizate pe parcursul proiectului. 

Vă reamintim că filmuleţele de mai jos pot constitui surse de inspirație/idei pentru activități nonformale/culturale ce pot fi folosite în cadrul unui proiect similar (în cadrul Erasmus Plus).

În prima seară, iată cum am fost primiţi:


Un colaj foto care prezintă locaţia şi primele 3 zile ale proiectului:


Acest video prezintă câteva activităţi de energizare folosite de organizatori:


Acest workshop a fost unul dintre cele mai provocatoare, mai ales pentru cei fără talent la muzică.


Un exerciţiu de încredere:


Şi cum a fost un proiect pe artă, dimineaţa sau seara, am avut parte de momente culturale frumoase, de multe ori de improvizație, precum cele de mai jos!




V-ar plăcea să luaţi parte într-un astfel de proiect? Vă întrebăm pentru că în 2014 organizatorii ne-au propus un nou proiect.

Comentarii

Unknown a spus…
Pare că îți pune toate procesele minții în mișcare, creativitate, imaginație, spontaneitate și îți dezvoltă latura artistică! Mi se pare foarte interesant, mi-ar plăcea să particip.
Unknown a spus…
Ideea mi se pare și mie foarte faină! Și pe lângă idee, e foarte bine că durează 2 săptămâni, de obicei proiectele se termină atunci când se formează mai strâns legătura dintre participanți, iar 2 săptămâni cred că sunt perfecte pentru unele proiecte de genul, schimburi de tineri, în care se urmărește și formarea de legături. Nu spun că voi participa dacă va fi un proiect de genul pentru că e mult prea devreme să mă afirm, dar mi-ar face plăcere!

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani