Tinerii contează şi în Vaslui

În data de 22.03.2014 a avut loc la Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui un seminar informativ, „E.U. şi comunitatea mea”, adresat tinerilor de liceu organizat de Asociaţia ASIRYS şi Consiliul Tineretului din România prin Tinerii Ambasadori pentru Participare din zona de Nord-Est, Vasile Braşovanu şi Valentina Crivăţ.

La eveniment au luat parte 20 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din localităţi limitrofe municipiului, iar facilitatorii au fost Valentina Crivăţ, reprezentant a studenţilor Master Facultatea de Drept din Iaşi, Vasile Braşovanu, preşedinte A.S.A.F.F.I., şi Dragoş Crăescu, psiholog la Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Vaslui.

Participanţii au avut ocazia ca pe parcursul celor trei ore de seminar: 

  • să afle mai multe informaţii despre oportunităţile de dezvoltare personală pe care le au la nivel local (unde pot face voluntariat), precum şi la nivel european (programul Erasmus+  prin schimburi de tineri şi prin Serviciul European de Voluntariat), 
  • să afle mai multe despre instituţiile europene şi cum deciziile luate în cadrul acestora îi afectează în mod direct, 
  • să înveţe cum pot să devină cetăţeni europeni prin metode de participare activă în comunitate, de la exercitarea dreptului la vot în cadrul alegerilor europene din 25 mai până la crearea/utilizarea de metode nonformale precum photovoice sau piese de teatru forum.

Tinerii au aflat care sunt modalităţile prin care îşi pot aduce contribuţia la soluţionarea problemelor comunităţilor din care provin şi cum pot deveni agenţi ai schimbării.

Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului oferit de: doamna  Daniela Luca, consilier psiho-pedagogic la Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, Europe Direct, Andreea Floroiu trainer 3ning Store, Asociaţia SuportIS şi Elizabeta Vîrlan, masterand Centrul de Studii Europene Iaşi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani