Proiectele de voluntariat ale Şcolii "Ion Creangă"

În perioada 26 - 30 octombrie, am vorbit despre voluntariat şi am promovat Programul "Parteneriat pentru Dezvoltare Culturală" în cadrul Şcolii Generale "Ion Creangă" din Tîrgu Frumos. Am interacţionat cu 20 de clase şi am discutat cu 479 de copii şi profesori. A fost o experienţă frumoasă, ce ne-a dat curaj şi optimism. Am fost surprinşi de deschiderea profesorilor şi energia elevilor. O parte dintre ei vin zilnic la centrul de voluntariat pentru a participa la activităţi. De asemenea, am avut ocazia de a interacţiona cu tineri şi copii cu oportunităţi reduse, ceea ce ne-a făcut mai conştienţi de nevoile acestora.

Dorim să împărtăşim cu voi ideile elevilor Şcolii "Ion Creangă" din Tîrgu Frumos. Abia aşteptăm să le vedem puse în practică!

  1. Rroma - Expo Dans: o expoziţie a istoriei rromilor, însoţită de un atelier de dans tradiţional rrom (propus de clasa a VII-a A). 
  2. Muzeul de măşti: cei 34 de elevi vor crea câte o mască pe care o vom expune la Centrul de Voluntariat. Măştile vor fi însoţite de poveşti, iar la vernisaj vor fi invitati toţi copiii oraşului (propus de clasa a IV-a C). 
  3. Teatru de păpuşi: un eveniment care va conţine 3 acte: Prima zi de şcoală/Aventura/Întâmplarea şi care îşi propune să colecteze donaţii pentru copiii nevoiaşi. Păpuşile vor fi create de elevi şi vor fi expuse apoi la muzeul măştilor (propus de clasa a V-a A).
  4. Tîrgu Frumos în viitor: o expoziţie de pictură, prin care elevii vor prezenta viziunile lor despre cum va fi oraşul nostru în viitor (propus de clasa a VI-a A).
  5. Tîrgu Frumos - oraşul norilor: o expoziţie cu nori, o roată din scobitori, cu mulţi fluturi şi flori (propus de clasa I A).
  6. O lume colorată - expoziţie despre autism (propus de clasa a VII-a B)
  7. Remake - Minionii - un film realizat de elevi, într-o viziune nouă (a IV-a A)
  8. Fotbal pentru biliard - mulţi copii vor să înveţe şi le place biliardul, însă din păcate, merg în baruri pentru a-şi dezvolta pasiunea. Prin organizarea unui campionat de fotbal la nivelul oraşului, se doreşte strângerea de fonduri pentru a achiziţiona o masă de biliard care va permite ca mai mulţi copii şi tineri să joace biliard într-un spaţiu potrivit (propus de clasa a VII-a C). 
  9. Planetariu - realizarea unui planetariu din materiale reciclate (propus de clasa a III-a B).
  10. Maratonul de filme scurte - fiecare elev va propune un film care îl inspiră, de 5 minute maxim, ce va fi discutat ulterior în plen (propus de clasa a VIII-a B).
  11. Tîrgu Frumos al bicicletelor - bicicliştii din clasă îşi vor "tuna" bicicletele, după care vor organiza o competiţie (propus de clasa a VIII-a A)
  12. Copiii au talent - concurs e talente între copiii din clase (propus de clasa a II-a B)
  13. Copiii dansează! - spectacol în cadrul căruia copiii îşi vor demonstra abilităţile în dans (propus de clasa a II-a A)
  14. Quilling - folosirea tehnicii de împăturire a hârtiei pentru a realiza o expoziţie creativă (propus de clasa a V-a B)
  15. Parada diversităţii - de ziua toleranţei, elevii vor realiza o paradă de costumaţii din materiale reciclate care să promoveze incluziunea (propus de clasa a VI-a B). 
  16. Iarna prin ochii de copil - expoziţie cu desene de iarnă (propus de clasa a IV-a B)

Programul de voluntariat „Parteneriat pentru Dezvoltare Culturală” face parte din Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondul ONG în România: www.fondong.fdsc.ro.

‪#‎DescoperăVoluntariatul‬

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani