Let's Get Green! - cursa pentru un viitor verde începe acum

Înscrierea în programul “Let’s Get Green!” se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.

Ce ne propunem în ediția de anul acesta?

Let's Get Green! va consta într-o competiție destinată școlilor din toata țara, desfășurată pe baza unei platforme online, unde școlile vor putea încărca toate materialele create. Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcțiile de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

Școlile vor realiza diverse tipuri de activități, iar apoi vor primi punctaje pe baza unui regulament comunicat:

  •     Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;
  •     Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;
  •     Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);
  •     Campanie de colectare selectivă acasă;
  •     Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative  etc.

Poți urmări competiția în timp real, pe www.letsgetgreen.ro.

Pentru mai multe informații, te invităm să ne urmărești aici: www.lestgetgreen.ro