Primul cântec internațional despre Târgu Frumos

Echipa de 4 voluntari internaționali ai SUPER TINERI, cu sprijinul voluntarilor locali, au realizat primul cântec internațional despre Târgu Frumos. Cântecul, expus printr-un videoclip pe pagina youtube a organizației, prezintă în coreeană, italiană, spaniolă, turcă, engleză și română, experiența și viața de zi cu zi, a unor tineri cu origini diferite, care locuiesc deja de 4 luni în Târgu Frumos.

Videoclipul prezintă imagini din oraș, din diverse locuri frecventate de tineri, aceștia exprimându-și în versuri aprecierea pentru natură, agricultură, viața simplă, oportunitățile creative și ospitalitatea târgoveților. Deși uneori au simțit că oamenii îi privesc curioși pe stradă, prin melodia creată tinerii le recomandă și altor europeni să vină în Târgu Frumos, promițându-le că vor deveni mai omenoși, se vor simți celebri pentru că toată lumea le va observa prezența, vor descoperi o localitate prea puțin prezentă în albumele de turism, care le va oferi o experiență culturală autentică, într-un ''micro-cosmos'', formându-i și oferindu-le oportunități de învățare unice, ''spumoase'' prin faptul că vor fi non-formale. 

Proiectul numit ''Laboratorul de Arte II'' prin care au ajuns cei 4 tineri în oraș, a fost dezvoltat de ASIRYS și a obținut finanțare prin programul Corpul European de Solidaritate, cu sprijinul Uniunii Europene. Tinerii vor petrece 8 luni în Târgu Frumos, unde vor desfășura ateliere artistice gratuite, pentru copiii, tinerii și adulții interesați să învețe despre fotografie, film, ceramică și muzică. Recent, asociația a lansat o campanie de recrutare de voluntari locali, pentru înscriere tinerii interesați trebuie să completeze acest formular: bit.do/enrollasirys

 În perioada următoare vor urma și alte videoclipuri, melodii, activități creative destinate comunităților locale, ce au fost adaptate restricțiilor create de criza sanitară. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani