Căutăm Parteneri Locali: Caravana Arts Lab 2.0 & Folcloristica


În perioada august - septembrie 2020, desfășurăm Caravana Arts Lab 2.0 în 10 comunități - sate și orașe interesate din zona limitrofă orașului Târgu Frumos. Caravana constă în promovarea programului Corpul European de Solidaritate și facilitarea de către voluntarii noștri internaționali din Italia, Coreea de Sud, Turcia și Peru a 4 ateliere/laboratoare artistice pentru copiii și tinerii din comunitățile gazdă. Activitățile sunt gratuite, fiind finanțare prin Programul Corpul European de Solidaritate, cu sprijinul Uniunii Europene. Traducerea va fi asigurată de echipa de voluntari locali.

De asemenea, în cadrul Caravanei Arts Lab vom desfășura și o acțiune de documentare parte a Festivalului Folcloristica, ediția a VI-a, ce anul acesta se va desfășura altfel. Documentarea va consta în realizarea de materiale foto, video, muzicale și ceramice care vor prezenta comunitățile implicate printr-o expoziție folcloristică. În acest sens, satele/comunele sunt invitate să ne prezinte după desfășurarea activităților: un produs tradițional din zonă, un artist/meșter local, un cântec tradițional, un simbol local și un loc reprezentativ al comunității.

Partenerii locali ce doresc să ne găzduiască, sunt rugați să completeze acest formular electronic: https://forms.gle/PdiDoHssgVQrQ17J6. La eveniment pot participa minim 20 de participanți și maxim 50, fiind obligatorie dezinfectarea participanților la sosire și purtarea măștii de protecție pe tot parcursul activităților. Activitățile se vor desfășura preponderent în aer liber, grupul fiind împărțit în 4 echipe. Programul propus pentru desfășurarea atelierelor este în intervalul 9:30 - 12:30, iar pentru documentarea folcloristică între 12:30 - 14:30.

Laboratoarele artistice sunt:

1. Laboratorul de Ceramică ce va fi facilitat de Deniz Ataman din Turcia. Participanții vor învăța 3 tehnici de bază în prelucrarea lutului și vor realiza o creație ceramică.

2. Laboratorul de Fotografie ce va fi coordonat de Eliana Colzani din Italia. Participanții vor afla informații relevante în domeniul fotografiei, vor realiza aplicații practice fotografice și un exercițiu care îmbină fotografia cu desenul.

3. Laboratorul de Film ce va fi facilitat de Hanul Choi din Coreea de Sud. Participanții își vor dezvolta creativitatea prin faptul că vor învăța câteva tehnici video pentru a crea filmulețe amuzante destinate rețelelor sociale.

4. Laboratorul de Muzică ce va fi coordonat de Omar Franco din Peru. Participanții vor înțelege mai bine muzica, vor afla informații despre producția muzicală și vor realiza un exercițiu de creație muzicală.

Activitatea de documentare a comunității dvs. va avea ca rezultate: un film scurt despre toate aspectele folcloristice prezentate, 3-5 fotografii ce vor fi incluse în albumul și expoziția fotografică, o înregistrare a melodiei reprezentative și includerea într-un album muzical Folcloristica, reprezentarea simbolurilor specifice comunității dvs. printr-un obiect ceramic. Rezultatele vor fi expuse în cadrul unei expoziții la ACT House în perioada 30 septembrie - 31 octombrie 2020, fiind disponibile și în mediul virtual. În urma feedbackului publicului, comunitatea cu cele mai multe aprecieri va primi însemnul de Patrimoniu Cultural Local Sui-Generis 2020 - 2021, beneficiind de promovare și suport pentru dezvoltarea de proiecte în anul în curs.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani