Changemakers: Apel Selecție Mentori

În următoarea perioadă vom implementa la nivel județean, programul Changemakers, cu sprijinul Fundației Kids Rights din Olanda. Programul presupune să încurajăm 200 de copii și tineri, cu vârsta cuprinsă între 12 - 24 de ani, să dezvolte și să implementeze proiecte locale în domeniul drepturilor copiilor și/sau obiectivelor globale de dezvoltare durabilă. Pentru a sprijini copiii și tinerii din regiunea noastră să realizeze proiecte, căutăm 20 de profesori, bibliotecari, lideri formali sau informali ce doresc să se implice ca mentori în Programul Changemakers.

Profilul mentorului este:

  • abilitatea de a comunica în limba engleză (scris și oral);
  • interes pentru a învăța noi metodologii pentru a sprijini copiii și tinerii în domeniile drepturilor copiilor și obiectivelor de dezvoltare durabilă; 
  • dorința de a lucra cu copii și tineri într-un context non-formal.

Responsabilitățile mentorilor sunt: 

  • să aloce minim 5 ore săptămânal pentru a ajuta 15-20 de copii și tineri să planifice și să implementeze proiecte locale respectând procedurile și indicatorii de calitate agreați cu echipa Changemakers; 
  • să selecteze cele mai bune proiecte ale copiilor și tinerilor;
  • să traducă, unde este necesar, proiectele realizate de copii și tineri în limba engleză;
  •  să încarce proiectele pe platforma Changemakers.

Perioada de desfășurare a primei etape a proiectului este 1.11.2020 - 15.01.2021. Trainingul de formare va avea loc în perioada 29 octombrie 2020, ora 16:00, și 5 noiembrie 2020, ora 16:00, fiind facilitat de formatori și changemakeri din Olanda.

După încărcarea proiectelor pe platforma Changemakers, vor fi selectate cele mai bune proiecte, ce vor putea fi ulterior finanțate. În urma realizării proiectelor, copiii și tinerii implicați vor avea șansa de a fi nominalizați la Premiul Internațional pentru Pace al Copiilor - ediția a XVII-a.  În 2018, premiul care se acordă copiilor care au depus un efort special pentru a promova drepturile copiilor și a îmbunătăți situația copiilor vulnerabili, a fost acordat Gretei Thunberg din Suedia și Divinei Maloum din Camerun.

Dacă acest program v-a stârnit interesul și doriți să contribuiți la îmbunătățirea vieții copiilor din județul Iași, vă rugăm să completați acest formular: https://forms.gle/Y6zgHbyFYS39GH669, până cel târziu, la data de 22 octombrie 2020.

Vom încheia contracte de voluntariat cu toți mentorii implicați, iar la finalul perioadei aceștia vor primi o adeverință de voluntar. Pentru informații suplimentare, ne puteți scrie la adresa voluntarasirys@gmail.com.