Voluntariat: Iasmina Mancaș - Experiențe inedite

Totul a început cu o propunere din partea celei mai bune prietene, în urma unei întâlniri online cu o organizaţie din Târgu Frumos. Cum ar fi să ne implicăm mai mult în comunitate şi să devenim voluntari ASIRYS? Trebuie să recunosc, am acceptat propunerea cu o oarecare reticenţă, din cauza distanţei Pașcani - Târgu Frumos, care avea să devină problemă majoră în ceea ce priveşte activitatea noastră ca voluntari. Însă sunt bucuroasă pentru că nu am lăsat acest impediment să mă oprească în experienţa ce avea să îmi aducă atât de multe oportunităţi.

Adeseori mă simţeam obosită, poate chiar extenuată, însă dorinţa şi motivaţia pe care o aveam pentru a face voluntariat au fost mai puternice.

La început aveam puţine emoţii, transformate în frică, iar mai apoi în anxietate socială din cauza faptului că aveam impresia că nu mă voi adapta sau integra grupului. Toate aceste sentimente au trecut când am fost întâmpinată cu energie pozitivă din partea colectivului. Într-un timp foarte scurt am legat prietenii cu persoane minunate! Am creat activităţi, evenimente reuşite, însă lucrul de care sunt cea mai mândră este acela că ne-am dezvoltat atât pe plan personal, cât şi pe cel profesional, împreună.

A trecut un an de când mă pot numi voluntar ASIRYS. An în care am avut parte de experienţe inedite, totodată care mi-au deschis multe uși. Am început să călătoresc mai mult, am întâlnit persoane din diferite colţuri ale Europei şi cel mai important am legat prietenii cu oameni care mă inspiră.

Viitorul meu, cu siguranţă, nu mai arată la fel cum mi-l imaginam cu în an în urmă, iar acest lucru mă bucură.

Povestea mea ca voluntar ASIRYS nu se va încheia aici, voi fi mereu recunoscătoare acestei organizaţii şi voi lua cu mine amintirile pe care le voi împărtăşi cu mândrie în locurile unde mă vor purta următoarele experienţe! 

Scris de Iasmina Mancaș


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani