Rural Greeners | Oportunitate pentru Antreprenorii Verzi

Ești la început de drum? Oferi servicii și/sau produse prietenoase cu mediul? Îți pasă de calitatea și impactul activității tale asupra oamenilor și mediului înconjurător? Atunci înscrie-te în programul Rural Greeners!

Selectăm 5 antreprenori cu afaceri și proiecte în armonie cu natura, din Târgu Frumos și zonele rurale ale județului Iași pentru a participa la un program de învățare și dezvoltare antreprenorială. Sprijinul include formare, mentorat, promovare și networking, valoarea totală a serviciilor furnizate de asociație și parteneri fiind de 1.000 de euro/antreprenor. Costurile sunt acoperire de finanțarea oferită de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus+. Pentru înscriere, e nevoie să completezi acest formular: https://forms.gle/yxPiM5YkLahaHqgB8.

Profilul antreprenorilor căutați:

  • Să coordoneze o afacere sau un proiect sustenabil, în orice domeniu, în județul Iași. Câteva exemple de afaceri sustenabile și verzi sunt: ferme organice, turism ecologic, producție de energie regenerabilă, fabricarea de produse handmade și naturale, cultivarea plantelor medicinale și aromatice, reciclare și upcycling, gospodării agroturistice, producția de hrană pentru animale, piscicultură sustenabilă, cultivarea legumelor și fructelor organice, producție de miere ecologică, creșterea animalelor în sistem extensiv, producție de biocombustibili, agricultură biodinamică, creșterea plantelor în sere ecologice, vinificație naturală, fabricarea produselor din lemn reciclat, agricultură urbană, producția de produse lactate organice etc. 
  • Să aibă o atitudine proactivă, să fie interesați de învățare și networking, și să aloce cel puțin 4 ore pe săptămână activităților programului. Abilitățile de comunicare în limba engleză sunt apreciate, dar nu obligatorii.

Tematici abordate în cadrul întâlnirilor:

  1. Planul de afaceri
  2. Dezvoltarea/optimizarea identității vizuale (logo, prezență online)
  3. Atelier de identificare a potențialelor surse de finanțare
  4. Atelier de scriere a unui proiect de finanțare
  5. Atelier despre oportunitățile de digitalizare
  6. 3 ateliere propuse de antreprenori
  7. Activități de networking

Activități:

  • Participarea la minim 8 ateliere de formare, mentorat și networking în Târgu Frumos, precum și la o întâlnire online cu antreprenori din Portugalia și Irlanda.
  • Participarea la un atelier de împărtășire a experienței de antreprenoriat, adresat adolescenților.
  • Participarea la o vizită de studiu în România. 

În plus, vom oferi un premiu pentru cel mai implicat antreprenor. Câștigătorul va avea o șansă unică să participe la un schimb de experiență în Irlanda, în primăvara anului 2025, toate costurile fiind acoperite de noi.

Finanțat prin programul Erasmus+ din Portugalia (2023-2-PT01-KA210-ADU-000171544), proiectul Rural Greeners își asumă misiunea de a sprijini antreprenorii în domeniul afacerilor verzi din județul Iași și de a facilita schimbul de bune practici între inițiative prietenoase cu mediul din România, Portugalia și Irlanda.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani