Hot NEWS: Mesageri împotriva discriminării

Conceput ca o iniţiativă de follow-up al proiectului "Dansez cu IMPLICARE", "Mesageri împotriva discriminării" este un alt proiect care se va derula în Târgu Frumos şi care va implica dansul. Proiectul a obţinut 8000 de euro finanţare prin Programul Tineret în Acţiune, va fi realizat în parteneriat cu Asociaţia Gipsy Eye gipsyeye.wordpress.com, iar responsabilii de proiect sunt 2 membri Gipsy Eye şi 3 membri ASIRYS.

Mai jos vă prezint rezumatul oficial al proiectului şi în curând vom publica pe blog condiţiile de participare.

Proiectul "Mesageri împotriva discriminării" este o iniţiativă de tineret, care îşi propune ca prin dans să implice tineri rromi, lipoveni şi români în dezvoltarea solidarităţii şi promovarea toleranţei faţă de minorităţile etnice, în special faţă de rromi. Aşadar, tema proiectului este lupta împotriva discriminării şi intoleranţei faţă de rromi. Activităţile proiectului vor viza crearea a 3 trupe de dans, multiculturale, care prin artă şi cultură vor promova în comunitate modele sociale. Tinerii vor conştientiza că rromii nu reprezintă o problemă, ci mentalitatea discriminatorie, vor învăţa să fie deschişi, să colaboreze şi să se implice pentru că numai astfel pot obţine rezultate importante.

Proiectul este structurat în 2 părţi: o parte care va implica 40 de tineri (rromi, lipoveni şi români) din Târgu Frumos, care vor învăţa dansul, cultura, muzica, tradiţiile romilor. A doua parte a proiectului constă într-o tabără destinată pregătirii intensive a participanţilor în dans, pentru ca imediat după training, tinerii să organizeze evenimente în diferite locaţii pentru a promova toleranţa, interculturalitatea, arta şi cultura rommilor.

Comentarii

uana a spus…
o idee minunata.sper sa fie pusa in practica cu succes.:*
Anonim a spus…
Dc accentul este pus pe romi?... in ce fel sunt ei discriminati?... ca vin cu cerutu in fiecare zi la poarta si daca nu le dai nimic te injura si arunca cu pietre dupa tine.. Desi priectul asta este acordat tuturor mioritatilor din oras,accentul este pus pe romi. In curand ei vor avea mai multe drepturi decat avem noi celalti la un loc;)..
Mihaela Diana Podariu a spus…
Tocmai din acest motiv acest proiect este adresat in special minoritatii rrome, pentru ca sa nu mai vina cu "cerutu", sa nu mai injure, sa nu mai arunce cu pietre.

Din pacate ei au cele mai multe probleme de integrare si poate ca unul din motivele care determina acest lucru e pentru ca noi ceilalti nu facem nimic sa-i ajutam sa se integreze.

Raspunsul pentru "problema" rromilor e educatia. Iar proiectul "Mesageri impotriva discriminarii" este un proiect de educatie prin dans.
gabriela dumitran a spus…
sunt o simpla mama cu dreptul la viata cu dreptul de a creste copilul ce il are alaturi..daca nu se poate dona un leu va rog sa ma ajutati postand blogul meu ...www.pasgri.blogspot.com un mic ajutor poate da dreptul de a merge...va multumesc si astept un raspuns pozitiv de la dumneavoastra..cu respect Gabriela
Anonim a spus…
__..dienutzZa..__De ce accentul este pus pe rromi?Pentru ca ei sunt discriminati.Cu ce? gandeste-te putin[anonim].daca un copil rrom din 5 ar primi o educatie buna,ar trai intr-un mediu adecvat si daca acel copil ar fi tratat la fel ca oricare alt "pusti" normal..atunci imagineaza-ti cum s-ar purta ei si cum i-ar privi ceilalti.
Eu una cred ca acesta este un proiect educativ si nu numai.Sunt de accord sa se realizeze si de ce nu...sa se faca si simtit.
Mult succes sa reusiti,asa cum am reusit si noi in proiectul "Dansez cu implicare"...ps: mi-e dor de vremurile cand ne intalneam in fiecare zi.
razvan a spus…
cestia asta, cum imi place sa o spun "e de cacat", adica ei oricum au drepturi rezervate de la stat pentru multe chestii si sunt in fata noastra, ca atare orice tantalau care e tigan are dreptul sa faca facultate, dar unu care e la fel de tantalau ca el si e roman nare dreptu, care-i discriminat aici, adica eu de ce nu pot fi tantalau si sa fac facultate, el daca vrea sa faca sa fie la acelasi nivel cu mine sa invete cat mine ca daca e mai redus sa stea acasa si sa nu se simta discriminat. si ca vorbiti de discriminarea in popor, mai datii incolo, astia nu vor sa fie primiti normal, daca ar vrea nu ar mai face atatea magarii, uitativa la lipoveni, cine are ceva cu ei? sunt civilizati, nu fura mai bine de 50% din ei, nu traiesc in jeg, si daca o fac muncesc pentru a trece de faza asta. e drept ca se mai fac glume pe ei, dar alea sunt strict intre prieteni. cum si despre orice roman se fac glume daca are un defect sau daca doar e diferit.

plus ca rromii ne-au facut de cacat peste hotare, de ce as mai vrea sa ii primesc cu bine?
vicky a spus…
Hot NEWS:Mesageri împotriva discriminării este pus in practica deja si cu succes si va mai avea sucees incontinoare!!!!
iulia-Catalina a spus…
m-am distrat pe cinste azi....sunt foarte de treaba si ne intelegem foarte bine ,imi pare foarte bn ca m-am implicat in acest proiect:-*:*:*:

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani