Exprimă-te liber în Revista Stud-Life!

Eşti student? Îţi place să scrii? Exprimă-te liber în Revista Stud-Life!

Revista este tipărită în 13.000 de exemplare lunar, în Bucureşti şi Constanţa, însă o găsiţi în format online pe http://stud-life.ro/. În termen de un an, Stud-Life are în vedere extinderea la nivel naţional, în celelalte mari centre universitare, ca Iaşi, Cluj, Timişoara.

Credem că Stud-Life e o revistă super, în care se găsesc informaţii utile pentru studenţi, dar şi pentru tineri în general. Mai jos găseşti mai multe informaţii direct de la sursă.

Revista Stud-Life e bazată pe voluntariat, adică pe articolele pe care fiecare dintre voi le trimite. Vrem să dăm o şansă tuturor studenţilor de a se face cunoscuţi şi auziţi şi îi ajutăm ca mesajul lor să ajungă la alţi 13.000 de studenţi şi la actorii sociali din viaţa studenţească.

Astfel, în fiecare lună lansăm un call cu articolele pe care le căutam pentru următorul număr. Îmbrăţişăm originalitatea şi iniţiativa, aşa că dacă ai idei despre ce vrei să scrii sau ce ai vrea să citeşti în Stud-Life, nu ezita să ne spui! Adresa noastră, redactie@stud-life.ro e mereu deschisă pentru că Stud-Life deschide uşi!

CUM TREBUIE SĂ SCRII, ÎN 11 PAŞI:)

Pentru că toţi suntem studenţi doritori de a învăţa cum se face treaba profesionist, te rugăm ca atunci când ne trimiţi articolele tale, să parcurgi următorii paşi, întâlniţi în orice proces redacţional:
1. Verifică deadline-ul şi nu uita că scrii pentru studenţi, iar subiectul, limbajul şi forma trebuie adecvate publicului
2. Scrie articolul tău neapărat cu diacritice
3. Încearcă pe cât posibil să respecţi numărul de semne (2500 - max 3000 de semne în general pentru orice fel de articol - dacă vrei să scrii mai mult, întreabă editorul rubricii respective)
4. Nu uita să îi pui un titlu sugestiv şi să te semnezi imediat sub titlul articolului
5. Salvează totul în Word
6. Alege poze ilustrative pentru articol (făcute de tine sau de pe internet - cauta site-uri care nu cer drepturi de autor) şi neapărat precizează link-ul de unde le-ai luat sau numele fotografului (chiar dacă tu eşti)) - îţi sugerăm să cauţi după cuvinte-cheie relevante, pe www.sxc.hu, pe www.youthmedia.org.ro sau pe www.images.google.ro (selectând, la "căutare avansată", imagini cu drept de reutilizare)
7. Nu uita că pozele trebuie să fie la rezoluţie cât mai mare (ideal 300 dpi)
8. Alege o poză cu tine care ţi-ar plăcea să apară în revistă lângă articolul tău
9. Ataşează pozele articolului, poza ta şi documentul Word la mail
10. Scrie în mail cine eşti şi de la ce facultate, asigură-te că trimiţi editorului corespunzător categoriei din care face parte articolul tău şi trimite-ne mailul!
11. Verifică-ţi mailul periodic pentru răspunsul editorului!:)
Dacă ai o idee nouă, fresh, care nu se găseşte în call-ul dat de noi:
1. Trimite un mail persoanei care se ocupă de categoria respectivă şi propune întâi tema şi conceptul articolului
2. Editorul îţi va da feedback şi te va ajuta să scrii.

Mai mult pe: http://stud-life.ro/scrie-in-stud-life/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani