NonFormalii în Povestea Bunicilor

Fundaţia Dinu Patriciu a scos la concurs 3 granturi pentru 3 proiecte dezvoltate de cei mai activi bursieri ai săi. Cum ASIRYS are printre voluntarii cei mai activi, o bursieră a fundaţiei, iată că organizaţia super tinerilor e din nou implicată într-un nou proiect, de data aceasta finanţat de Fundaţia Dinu Patriciu cu 1000 lei.

Echipa de management a proiectului poartă numele sugestiv de "NonFormalii" şi e alcătuită din managerul de proiect, Marinela Moldovanu şi din coechipierii săi: Adina Chircea, Dana Dănescu, Mădălina Enea şi Mihaela Diana Podariu.

Proiectul se numeşte "Povestea bunicilor" şi îşi propune să valorifice calităţile, abilităţile, competenţele şi experienţele de viaţă a 15 de bătrâni singuri de la Centrul de zi "Sfânta Paraschiva" şi din comunitatea Târgu Frumos, prin realizarea unei expoziţii şi a unui eveniment caritabil. Astfel, bătrânii vor avea şansa de a socializa, de a ieşi din monotonia în care trăiesc zi de zi şi vor primi o masă caldă de sărbători.

Proiectul va implica copiii de la Cenaclul NonFormal de Literatură, trupa de dans-teatru-muzică ASIRYS, trupa de la Şcoala de Nevăzători "Moldova" şi va da ocazia copiilor şi tinerilor comunităţii de a organiza şi participa la acţiunile caritabile, învăţându-i astfel să fie solidari şi toleranţi cu persoanele în vârstă şi va sensibiliza comunitatea asupra cauzei bătrânilor abandonaţi.

Prima etapă este organizarea unei expoziţii nonformale, cu fotografii, origami, poezii şi povestiri ce va fi amplasată în incinta Supermarketului Nova Miro din Târgu Frumos în perioada 10-14 decembrie. Cei care vor dori să doneze pentru masa caldă
de Crăciun a bătrânilor, o vor putea face deoarece vom monta o urnă specială. În cadrul expoziţiei veţi putea afla poveştile de viaţă ale bunicilor rămaşi singuri, expuse de copiii de la Cenaclul NonFormal de Literatură în versuri, metafore şi epitete. Tot în această perioadă vom amenaja şi casa bătrânilor singuri de la Cetrul de Zi "Sfânta Paraschiva".

A doua etapă va fi organizarea unui eveniment, unde va fi invitat Moş Crăciun şi trupele de tineri şi copii din oraş şi unde bătrânii vor putea servi o masă caldă, primind cadouri culinare pentru sărbători.

Cei care doresc să se implice şi să facă o faptă bună de sărbători, ajutându-i pe aceşti bătrâni, care ori de câte ori îi vizităm parcă nu ne-ar mai lăsa să plecăm, o pot contacta pe Marinela Moldovanu, pot veni pe 10 decembrie, la ora 16,00 la Centrul de Tineret ASIRYS sau se pot înscrie printr-un email pe supertineri@yahoo.com.

Comentarii

Anonim a spus…
Fii bun de Craciun! Ajuta si tu un batran! Daca te pricepi la desen, origami, crosetat sau alte lucruri hand-made, adun-ne o creatie de a ta, si in felul acesta poti ajuta un batran!

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani