Testimonial: experienţa mea în Turcia

Unii consideră un loc ce are palmieri, piscină şi o privelişte ce îţi taie respiraţia, paradis. Da, pot spune că este, dar e mai special atunci când întâlneşti persoane noi cu care să interacţionezi. Al doilea meu proiect în Turcia, a fost un paradis special... să vă povestesc!

Prima zi a fost extenuantă din cauza drumului, cu toate acestea fiind un grup vesel, plin de energie, am ajuns în Koycegiz cu zâmbetul pe buze fiind întâmpinaţi de coordonatorii din Turcia. După ce ne-am acomodat, o parte dintre noi am plecat la piscină unde i-am întâlnit pe estonieni. Au fost primele persoane cu care am interacţionat. Pe parcurs am întâlnit toţi participanţii din celelalte ţări: Turcia, Bulgaria şi Republica Cehă.

Ca în orice alt proiect, a doua zi ne-am cunoscut prin "jocul cunoaşterii", mereu este amuzant acest joc deoarece toată lumea se încurcă şi face greşeli cu privire la descrierea sau numele unei persoane.

Pe parcursul acestui proiect am învăţat cum să fac planul unui oraş, structura sa, am realizat împreună cu echipa mea schiţa, după care machetele acestuia. A fost un proiect ce a necesitat creativitate, muncă în echipă, flexiblitate, seriozitate privind temele pe care le-am dezbătut, dar a implicat şi multă distracţie. Preferatele mele au fost piesele de teatru, modul prin care ne-au transmis mesajul a fost unic şi foarte amuzant, cu siguranţă nu le voi uita.

Am întâlnit diverşi voluntari de la care am avut de învăţat nu numai legat de proiecte, dar şi de viaţă, cultură, diferenţe de mentalitate... Pot spune că toate acestea m-au făcut să nu mai judec "o carte după copertă”.

Sunt mândră că sunt voluntar ASIRYS şi că familia noastră se măreşte pe zi ce trece. Prin fiecare proiect, Build your own town e doar un exemplu, creştem prin prieteni, cunoştinţe, experienţe noi,  care în final ne apropie mai mult decât ne-am aştepta.

Scris de  Brânduşa Cornelia Doleanu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani