Photo Shooting în Paşcani!

Asociația Super Tineri - ASIRYS este o organizație non-guvernamentală de voluntariat care promovează în comunitate educația tinerilor prin metode non formale. Scopurile pe care organizația și le-a propus sunt crearea de oportunități complexe personale, profesionale și comunitare pentru tineri dar și pentru alte categorii de public și promovarea intereselor tineretului pe plan social, cultural, educațional etc. 

Pentru  ca scopurile menționate mai sus să devină realizabile, organizația și-a propus să deruleze proiecte atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Unul dintre aceste proiecte este ”Youth PhotoVideoTek”, un proiect local care include implicarea a 18 tineri din 6 țări diferite respectiv Polonia, Estonia, Georgia, Republica Moldova, Armenia și România într-un training care se va desfășura timp de 10 zile având ca temă arta fotografică şi filmul.


În cadrul proiectului mai sus menționat, va avea loc miercuri, 19 iunie în Pașcani un eveniment la Casa de Cultură unde acești tineri vor realiza împreună cu membrii Clubului de fotografie din Pașcani, câteva activități non-formale care îi vor ajuta să acumuleze mai ușor cunoștințe despre arta fotografică și de asemenea, vor avea posibilitatea să împărtășească unii cu alții, lucruri pe care le știu deja. 

După acest eveniment, va avea loc și o vizită la primăria municipiului Pașcani unde tinerii vor fi întâmpinați de domnul viceprimar, iar apoi vor realiza o sesiune foto prin oraș pentru a înfățișa cu ajutorul fotografiilor, anumite aspecte ale comunității noastre. 


Cu fotografiile realizate pe tot parcursul proiectului, tinerii vor realiza o expoziție, dar și câteva filmulețe pentru a învăța să promoveze voluntariatul, educaţia nonformală și implicarea activă.

Scris de Alexandra Muscalu