Acreditarea EVS

Am reuşit astăzi să finalizăm documentele necesare acreditării pentru a putea găzdui sau trimite voluntari EVS. Deşi aveam planuri să depunem acreditarea din 2013, ba chiar am completat toate formularele necesare, am decis să amânăm momentul până în 2014. 

Comparativ cu anii anteriori, în Erasmus +, procedura e mai simplă pentru că totul se depune online. Totuşi am observat că în formular sunt mai multe secţiuni ce trebuie completate. Dacă nu aveţi niciun fel de experienţă în EVS, vă recomandăm să participaţi la un curs sau să vorbiţi cu o organizaţie experimentată, înainte de a completa formularul de acreditare. Sau poate doar să citiţi ghidul şi toate informaţiile de pe tinapse.ro.

Noi am participat la numeroase cursuri, am discutat şi am experimentat EVSul cu organizaţii coordonatoare, am răsfoit ghidul şi tinapse până la epuizare... Astfel am reuşit să completăm formularul de acreditare (obligatoriu în limba engleză), formular ce poate fi descărcat de AICI.  {Nu uitaţi să vă înregistraţi organizaţia şi să obţineţi codul PIC.} După care, la finalul formularului de acreditare am încărcat:

- chestionarul de acreditare (AICI) care se completează cu informaţii similare celor scrise în formularul de acreditare, doar că obligatoriu în limba română; 
- o copie scan a paginii semnate şi ştampilate din formularul de candidatură;
- documente oficiale ale organizaţiei, scanate: hotărârea judecătorească, statut, act constitutiv, certificat de înregistrare fiscală. 

După ce totul a fost completat, am validat formularul şi am dat "submit"! Mai multe informaţii despre procedura de acreditare, găsiţi AICI.

Vă ţinem la curent cu noutăţile, sperăm că vom primi aviz pozitiv, în caz că nu, refacem şi redepunem. 

Între timp pregătim primul nostru proiect EVS.