PovesTea unei ceainării

A început odată un proiect: Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos
Amenajat într-un hol, ce părea fără potențial, în Casa de Cultură "Garabet Ibrăileanu", din Tîrgu Frumos, acest centru și-a propus imposibilul: să formeze 200 de voluntari și să organizeze 200 de evenimente, în mai puțin de un an. 

La început lucrurile s-au mișcat greu. Voluntarii nu erau experți în amenajare și nici nu aveau multe resurse. Dar au dat cu var, au făcut mobilierul din paleți și cauciucuri, au pictat pereții, tavanul l-au umplut de fotografii din proiectele anterioare, au vopsit ușile, au creat și improvizat, s-au adaptat și au acționat, astfel că după 2 luni, holul neprimitor s-a transformat în locul unde cei activi se transformă în super-tineri! 


Vara a trecut foarte repede. La finalul lunii august, când s-a tras linia, erau 142 de evenimente organizate de 44 de voluntari, și în total, 318 persoane trecuseră pragul centrului. 

Toamna a venit, la fel și frigul. Centrul de Voluntariat caută încă 154 de voluntari, trebuie să găsească soluții pentru a asigura 3000 de euro co-finanțare și vrea să transforme Tîrgu Frumos într-o mini-capitală culturală. Sunt provocări majore pentru o asociație dintr-un oraș mic, dar creativitatea, implicarea, educația nonformală și voluntariatul, sunt puterile ce le vor veni în ajutor!

Și așa, din experiențe și nevoi, idei și pasiuni, s-a născut PovesTea. O ceainărie care vă invită să vă implicați și să contribuiți la dezvoltarea culturală a orașului Tîrgu Frumos (pe termen mediu, a județului Iași). 

La PovesTea veți găsi o gamă variată de ceaiuri și infuzii, ciocolată caldă, limonadă, cărți, jocuri, reviste, resurse educaționale. Veți descoperi spațiul ideal pentru a învăța, a împărtăși, a vă petrece timpul liber într-un mod care vă va ajuta să vă dezvoltați personal și profesional. PovesTea vă propune ca împreună să dezvoltăm cultural un oraș; dezvoltarea culturală va aduce comunității bunăstare, pe toate planurile.

Ceainăria PovesTea e deschisă între 13:00 - 20:00, de sâmbătă până miercuri. Oricine îi poate trece pragul: copii, tineri, adulți, bunici, cu toții suntem invitați să creăm și să contribuim la transformarea unui oraș. 

Ceaiul, ciocolata, limonada, se pot plăti prin donații de cărți sau prin organizare de evenimente ori chiar cu donații în bani, ce vor fi folosite pentru a achiziționa cărțile ce vrem să le citim, dar nu le găsim, pentru a amenaja un muzeu unic în județ ori, chiar noi putem propune un proiect cultural pentru comunitate, pentru care să strângem fondurile necesare și pe care să-l realizăm! 

PovesTea este o ceainărie dezvoltată în cadrul Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondul ONG în România: www.fondong.fdsc.ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani