Programul de voluntariat „Parteneriat pentru Dezvoltare Culturală”

În ultimele luni, în cadrul iniţiativelor Centrului de Voluntariat Tîrgu Frumos, am avut şansa de a lucra cu profesori din şcolile oraşului Tîrgu Frumos. Am întâlnit oameni pasionaţi, care realizează lucruri minunate, în general neştiute, nepromovate, oameni de la care avem ce învăţa şi pe care ne dorim să-i avem în echipa proiectului de dezvoltare culturală a oraşului Tîrgu Frumos.

Astfel am dezvoltat Programul "Parteneriat pentru Dezvoltare Culturală", un program care îşi propune să găsească şi să mobilizeze profesorii activi din oraşul Tîrgu Frumos şi să contribuie la dezvoltarea științelor, culturii, a artelor şi a sportului în orașul Tîrgu Frumos prin activităţi şi evenimente inovative, care să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor şi profesorilor.

Invităm toţi profesorii care predau la oricare din şcolile din Tîrgu Frumos, să propună şi să organizeze un eveniment/proiect/acţiune în cadrul Centrului de Voluntariat Tîrgu Frumos.  


În perioada 26 octombrie – 13 noiembrie 2015, echipa Asociaţiei SUPER TINERI (ASIRYS) doreşte să realizeze câte un seminar în fiecare clasă din şcolile din Tîrgu Frumos. Seminarele vor avea rolul de a prezenta activităţile din cadrul celor două centre de voluntariat din Tîrgu Frumos şi vor stimula elevii şi profesorii să identifice o idee de eveniment pe care să o pună în practică până la data de 31 decembrie 2015. Cele mai reuşite evenimente, realizate de profesori şi elevi, vor fi premiate în cadrul unei Gale a Voluntariatului. Pentru fiecare eveniment, Asociaţia ASIRYS, va oferi o micro-finanţare în valoare de 100 de lei, fiind necesară completarea unei cereri de finanţare. 

Programul de voluntariat „Parteneriat pentru dezvoltare culturală”  îşi propune:


+ să contribuie la coeziunea clasei şi la o îmbunătăţire a relaţiei profesor-elev-comunitate,
+ să susţină ideile profesorilor şi elevilor,
+ să contribuie la dezvoltarea culturală a oraşului Tîrgu Frumos prin implicarea profesorilor, elevilor şi şcolilor,
+ să identifice profesorii activi din comunitate şi să creeze o reţea pentru a dezvolta noi proiecte pentru şcoală, oraş şi judeţ,
+ să promoveze voluntariatul şi cetăţenia activă în rândul elevilor. 


Beneficii:

  • fiecare profesor va primi o adeverinţă de participare la programul de voluntariat,
  • vom organiza o gală unde vom premia cele mai bune evenimente şi cei mai activi profesori şi elevi,
  • şcoala va beneficia de promovare pe diverse canale locale, naţionale şi internaţionale,
  • vor fi implementate ideile şcolii, a profesorilor şi a elevilor, cu sprijinul graturilor SEE 2009 - 2014, prin Fondul ONG în România,
  • vom crea o reţea cu profesori activi şi astfel vom putea dezvolta împreună noi proiecte, mai ample,
  • împreună vom transforma oraşul Tîrgu Frumos într-un pol cultural al regiunii şi vom reinventa rolul istoric important, de Capitală a Ţinutului Cârligătura.
Programul de voluntariat „Parteneriat pentru Dezvoltare Culturală” face parte din Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondului ONG: www.fondong.fdsc.ro.

Urmăritori

ASIRYS in Social Media

Ne-au citit....