Noi cu cine votăm? O analiză a candidaţilor din Tîrgu Frumos / Nicola Feodot - CRLR - Candidat la Consiliul Local Tîrgu Frumos

În această săptămână, împreună cu alţi colegi voluntari, am decis să ne documentăm şi să aflăm mai multe informaţii despre proiectele pe care ni le propun candidaţii la Primăria şi Consiliul Local Tîrgu Frumos. Tot demersul nostru este din perspectiva unor cetăţeni activi, optimişti, şi evaluează proiectele, planurile şi viziunea pe care candidaţii o au în legătură cu Tîrgu Frumos.

Printre observaţiile generale, în urma studiului nostru printre candidaţii la Primăria şi Consiliul Local Tîrgu Frumos, putem spune:
 
Puţini dintre candidaţi şi-au prezentat proiectele în detaliu, pe platformele sociale sau în mediul online. Pe flyere şi în mediul online sunt expuse doar idei de proiecte. Un proiect presupune să prezinţi contextul, nevoile, problemele, activităţile, rezultatele aşteptate, impactul asupra oraşului.

- Majoritatea candidaţilor la Consiliul Local nu au proiecte personale, ci au proiectele la comun cu candidatul la primărie. E bine că se lucrează în echipă, totuşi, de ce un anumit candidat e în primele poziţii în listă, ce va face în următorii ani? Va lucra la toate proiectele, are expertiză pentru toate? În plus a fost o provocare să-i găsim pe candidaţii la Consiliul Local. O parte, mai ales cei din partidele noi ori de pe ultimele poziţii par că sunt în aceste liste fără a fi neapărat interesaţi de o carieră politică

- Pentru proiecte de succes, e important să se comunice îndeaproape cu ceţenii. Câte consultări cu cetăţenii ori cu ONG-urile au fost realizate? Dacă candidaţii  ar fi organizat mese rotunde cu asociaţiile de proprietari, cu profesorii, cu elevii, cu şomerii, cu ONG-urile etc., le-ar fi fost mult mai uşor să-şi dezvolte proiectele şi ar fi fost transparenţi! În plus nu e suficient să se discute doar înainte de alegeri cu cetăţenii, ci pe tot parcursul anilor învestiţi cu putere, mai ales în cazul candidaţilor cu mai multe mandate. 

A fi primar sau consilier nu e un lucru uşor. Presupune muncă, dedicare, integritate şi respect pentru legi şi principii. Cei care nu vor înţelege aceste aspecte trebuie să conştientizeze că îşi asumă riscuri imense. Câteva dintre principiile pentru buna guvernare, pe care candidaţii trebuie să le aibă clar în minte, pe tot parcursul mandatelor, sunt:  
1. Primăria şi Consiliul Local sunt în slujba cetăţeanului, şi nu invers. 
2. Actul de guvernare trebuie să fie transparent în toate fazele sale, de la adoptarea unui proiect la implementarea sa. 
3. Bunurile şi serviciile publice se distribuie în mod universal şi nediscriminatoriu, fără a favoriza membrii unor partide politice sau grupări de interese.

Acestea fiind spune, pe data de 5 iunie, vă invităm să votaţi! Analizaţi atent ideile de proiecte propuse de fiecare candidat şi decideţi cum consideraţi că e mai bine pentru dvs. şi pentru Tîrgu Frumos! Dar nu uitaţi că după învestirea aleşilor e important să monitorizaţi dacă aceştia îşi îndeplinesc cu onoare promisiunile! Iar dacă nu o fac, suntem într-o ţară democratică şi trebuie să acţionăm şi să-i determinăm să facă ce au promis! 

Al treilea candidat pe care l-am întâlnit este dl. Nicola Feodot, candidat pe lista consilierilor locali din partea Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România - filiala Tîrgu Frumos. 

1. Cine este candidatul la primărie? Ce îl recomandă?
Nu au candidat.

2. Care sunt proiectele candidatului la Primărie pentru următorii 4 ani?
Nu e cazul. 


3. Care este lista candidaţilor la consiliul local? Cine sunt aceşti candidaţi? Ce îi recomandă?

1. Feodot Neculai - Ştiinţe Politice
2. Dumitru Andrei-Cătălin - Inginer
3. Hoşleag Corneliu - Inginer Agronom
4. Platon Anca - Chimist
5. Nichei Neculai - Tehnician Agricol
6. Moroi Echim - Studii Liceale
7. Pricop Loredana - Student
8. Lupu Ştefan - Profesor
9. Balanov Stefan - Agricultor
10. Pricop Nicola-Adrian - Student
11. Lăzărică-Ioan - Lăcătuş
12. Ichim Lucian - Inginer
13. Grecu Filip - Agricultor
14. Iacob Paul - Economist
15. Chersan Tatiana - Specialist Marketing
16. Lupu Mihai - Constructor
17. Ivanov Mitică - Electrician Auto
18. Vasilov Grigore - Inginer Mecanic
19. Platon Vasile - Ştiinte politice
20. Creţu Irina - Student
21. Dumitru Ştefan-Gabriela - Inginer
22. Feodot Natalia - St. Administrative

4. Care sunt proiectele fiecărui candidat la consiliul local?

Dintre consilieri am discutat cu Nicola Feodot, care ne-a spus că îl recomandă tinereţea, studiile, faptul că este reprezentantul unei minorităţi importante a comunităţii, ce trăieşte de peste 200 de ani în Tîrgu Frumos. Candidaţii îşi propun să identifice surse de finanţare pentru proiectele lor, iar sloganul lor este
"tineri pentru un oraş frumos".

Obiectivele candidaţilor pentru Consiliul Local al oraşului Tîrgu Frumos sunt următoarele:

1. Înfiinţarea unui sistem antigrindină pentru protejarea agriculturii locale;

2. Continuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere prin asfaltarea cu prioritate a străzilor: M. Kogălniceanu, Dr. Borş, Câmpului, Pictor N. Grigorescu.

3. Sprijinirea acţiunilor Clubului Copiilor pentru diversificarea activităţilor extraşcolare ale elevilor.

4. Dinamizarea vieţii culturale şi sportive în oraşul nostru prin organizarea de: ateliere de creaţie, proiecţii cinematografice în aer liber, spectacole şi festivaluri culturale interetnice, concursuri sportive.

5. Înfiinţarea în cadrul Primăriei a unui birou de consultanţă unde cetăţenii pot avea acces gratuit la informaţii cu privire la fondurile europene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani