Incursiune în lumea dacilor: Festivalul "Getodava" Cucuteni 2019

La Cucuteni, mereu te cuprinde un sentiment inedit, unic, care te îmbie spre a descoperi și redescoperi din istoria și cultura noastră, însă în weekend-ul ce tocmai a trecut, am avut parte și de o experiență prin care am avut prilejul de a aminti de strămoșii noștri. 

Festivalul Getodava a construit o atmosferă care ne-a întors pe toți cu câteva mii de ani în urmă, și am avut parte de ateliere și activități interactive, menite să ne aducă aminte de evoluția noastră de-a lungul timpului și cum am pornit spre ceea ce astăzi este România.

Echipa de organizatori și voluntari a fost foarte bine pregătită, astfel că fiecare participant a reușit să aducă festivalului un plus, prin seriozitate, echilibru, implicare, dedicare, generozitate și energie. Toată lumea a știut ce are de făcut, au implicat publicul, au fost foarte deschiși cu oricine a dorit mai multe informații, fotografii sau o conversație interesantă. Cadrul în care s-au desfășurat toate activitățile a fost deosebit, s-a remarcat dragostea pentru istorie în fiecare detaliu al festivalului, pentru că aceștia și-au dorit să ofere și vizitatorilor o experiență de neuitat.


Am luat parte la o lecție de istorie vie, iar noi, ca organizație, putem învăța cum să coordonăm o echipă mare de voluntari, cum să ne mobilizăm și să creăm împreună ceva deosebit, cum să transmitem și celorlalți din pasiunea noastră, astfel încât mesajul nostru să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Toți cei implicați ne-au învățat că împreună putem depăși orice obstacole s-ar ivi, iar prin dorință și spirit de echipă fiecare piedică va fi ușor de îndepărtat din calea noastră.


Din perspectiva unui voluntar ce doar a observat de data aceasta, festivalul Getodava a fost un eveniment reușit, ce și-a atins scopul. Evenimentul a transmis, nu doar mie, cât și voluntarilor și vizitatorilor internaționali, puțină magie ce s-a materializat în zâmbete.


Scris de Ioana Ursache














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani