Follow-up Conferința Non-formală de Promovare și Valorificare a Patrimoniului Cultural - Târgu Frumos

 În cadrul proiectului Arts Lab, am solicitat un fond suplimentar pentru a încuraja mai multe organizaţii şi instituţii, în special din mediul rural, din regiunea nord-est să afle despre beneficiile voluntariatului internaţional şi despre oportunităţile oferite de Programul Erasmus Plus. Inițial am dorit să organizăm o singură conferință, însă pandemia ne-a determinat să organizăm 3 evenimente. Prima conferință a avut loc în cadrul Festivalul "Folcloristica", un eveniment ce promovează implicarea tinerilor în protejarea patrimoniul cultural popular, în vara anului 2019. Al doilea eveniment a fost organizat în Târgu Frumos, la final de iulie 2020, iar a treia s-a desfășurat în Durău, în luna septembrie 2020.

În perioada 24-25 iulie 2020, am organizat a doua Conferință Non-formală de Promovare și Valorificare a Patrimoniului Cultural prin Proiecte și Inițiative de Voluntariat în regiunea Moldova. La eveniment au participat 15 profesori și lucrători de tineret, din 10 școli și organizații.

Evenimentul a inclus un program diversificat. În prima zi, după o activitate de cunoaștere, participanții au experimentat ateliere non-formale facilitate de către voluntarii internaționali SUPER TINERI, în domenii precum: muzică, ceramică, fotografie și film. De asemenea, tot în prima zi, participanții au fost implicați în expoziția ''The Beautiful Fair Town'', realizată de către cei 4 voluntari din Italia, Turcia și Spania (Coreea de Sud și Peru).

A doua zi a conferinței a fost dedicată prezentării programelor Erasmus și Corpul European de Solidaritate, au fost discuții despre proiecte și bune practici, fiind prezentat proiectul Arts Lab 1 și alte proiecte ale participanților, au fost planificate noi proiecte, fiind stabilite parteneriate. Participanții au intrat pe platformele Erasmus și ESC pentru a se familiariza cu procesul de depunere de proiecte europene.

Feedback-ul primit de la participanți a fost pozitiv, reprezentanții Școlii Butea și a Colegiului Tehnic Unirea Pașcani exprimându-și dorința de a găzdui voluntari internaționali. Toți participanții au plecat acasă cu o idee mai clară despre ce implică proiectele Erasmus și Corpul European de Solidaritate.

Conferința Arts Lab este un eveniment din cadrul proiectului Arts Lab 1.0, implementat de Asociația SUPER TINERI (ASIRYS) și finanțat de Programul Erasmus Plus, cu sprijinul Uniunii Europene.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani