Căutăm locuințe de închiriat în Târgu Frumos!

Ai o locuință în Târgu Frumos pe care vrei să o vinzi?   
Ești în străinătate și ai un apartament și/sau o casă nelocuite în Târgu Frumos? 
 Atunci intră în comunitatea proprietarilor de locuințe din Târgu Frumos și obține un venit din închirierea apartamentului și/sau a casei tale! 

În fiecare zi vedem anunțuri de vânzare publicate de proprietarii de locuințe din Târgu Frumos. Unele sunt de luni sau chiar ani la vânzare, iar tendințele pieței, procentul ridicat de emigrare și faptul că foarte mulți cetățeni preferă să se mute în orașe mari, nu promit o creștere a interesului pentru achiziția de locuințe. Închirierea este o opțiune bună pentru a acoperi anumite costuri și chiar pentru a câștiga un venit suplimentar. În general, proprietarii de locuințe din Târgu Frumos ezită să închirieze pentru că nu au încredere în chiriași și nici nu există o cerere suficient de mare la nivel local. 

Programul de închiriere pe care vi-l propunem implică riscuri reduse pentru proprietari. De ce? 

  • Pentru că suntem un ONG, non-profit, cu 13 ani de activitate, 
  • Urmărim să găzduim tineri din străinătate, cu un anumit nivel de educație, care sunt pregătiți, informați și monitorizați,
  • Tinerii vin în Târgu Frumos să facă voluntariat prin programe europene (Erasmus și Corpul European de Solidaritate), pe perioade între o lună și 8 luni, ceea ce le permite proprietarilor să își mențină anunțurile de vânzare active, 
  • Costurile cu chiria și utilitățile vor fi acoperite prin transfer bancar în contul proprietarului, fiind încheiat un contract de închiriere.

ASIRYS are o experiență bogată în proiecte și activități educaționale, dedicate tinerilor din comunitățile mici. Din 2009, asociația a găzduit în Târgu Frumos peste 300 de tineri, profesori și lucrători de tineret, din peste 40 de țări, prin diverse programe educaționale, precum Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. 

Pentru că ne pasă de oameni, și vrem să facem lucrurile cât mai bine, să ajutăm și să susținem comunitatea locală, în următorii ani vom crește numărul de voluntari și tineri care vin în Târgu Frumos să ne dea o mână de ajutor la dezvoltarea orășelului nostru. Pentru aceștia, căutăm locuințe de închiriat în Târgu Frumos.

Condiții

  • Avem nevoie de flexibilitate pentru că putem aduce tineri doar când ni se aprobă proiectele. Putem închiria o lună, două, trei, șase luni, uneori un an, depinde. Perioada de desfășurare a proiectelor noastre este în general în perioada aprilie-noiembrie a fiecărui an. 

  • Pentru fiecare proiect avem un buget fix dedicat cazării, astfel că putem să vă oferim între 375 și 500 lei pe cameră pentru o lună, iar dacă în camere sunt două paturi, putem crește până la 650 de lei. Cheltuielile cu utilitățile vor fi acoperite de noi, pentru perioada de cazare.

  • Contează cum arată locuința, iar prețul de chirie va fi negociat în funcție de condițiile oferite. Nu avem pretenții la mobilier nou sau lux, însă e important să fie confortabil. Să funcționeze dușul, să aibă o bucătărie echipată, să existe mobilier de bază. Ideal să nu fie în apartament obiecte personale ale proprietarului.

  • În cazul utilităților, vom lua indexurile pentru gaz, apă, electricitate și vom achita consumul utilităților, în contul dvs. bancar. Există și alte opțiuni, precum plata directă la furnizori, ce vor fi discutate cu fiecare proprietar.

  • Vom încheia un contract. Taxele intră în responsabilitatea proprietarului, impozitul prevăzut de lege pentru chirii este de 10% din 60% din cuantumul total al chiriei primite. În cazul în care ne închiriați un apartament cu două camere, veți putea primi între 750 lei - 1000 de lei/lună, impozitul pe chirii fiind între 45 lei - 60 de lei/lună. 

  • Reprezentăm un chiriaș serios, iar în ultimii trei ani nu am avut probleme cu proprietarii unde am cazat voluntari. 

Pentru a vă înscrie în program, vă rugăm să completați acest FORMULAR. Un reprezentant al asociației vă va contacta pentru a stabili o întâlnire. 

Primul apel deschis: Căutăm cazare pentru primii doi voluntari, pentru perioada 1 aprilie - 31 mai 2022. 

 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani