Voluntariat: Fănică Isac - Nu e întotdeauna simplu

M-am apucat de voluntariat cu ajutorul unui prieten care m-a invitat într-un proiect ERASMUS+ să completez echipa şi să am parte de o experienţă ieşită din zona mea de confort, în Slovenia. Acel proiect mi-a schimbat viața şi m-a ajutat enorm pentru că am învăţat foarte mult din activităţile făcute acolo, dar şi din poveştile altor oameni cu care am discutat.

Am ales apoi să mă apuc serios de voluntariat în ASIRYS deoarece fratele meu a fost voluntar pentru 6 ani aici şi câteodată am mai mers şi eu cu el la activităţi sau la ieşiri cu voluntarii. Deși eram mic, am remarcat cum centrul de voluntariat a crescut şi și-a extins activităţile şi proiectele.

Am fost influenţat să fac voluntariat de fratele meu şi de acel prieten, dar a fost şi propria mea iniţiativă pentru că am vrut să simt experienţa de a fi voluntar nu doar din poveştile altor oameni.

Deși îmi place să fac voluntariat, nu e întotdeauna simplu din cauza lipsei timpului. Iar faptul că nu am mereu timp pentru a face tot ce-mi doresc ca voluntar, m-a dus și în situaţii limită. Eram organizatorul unui eveniment, iar cei mai mulți dintre prietenii mei mi-au spus că nu pot să vină să mă ajute pentru că erau plecaţi. Eram îngrijorat că nu o să fim destui voluntari pentru toate rolurile şi o să trebuiască să improvizez. Totuși cu câteva clipe înainte de începerea evenimentului, am fost surprins că mai mulţi tineri pe care nu-i cunoșteam foarte bine s-au alăturat, iar activitatea s-a încheiat cu succes. 

Ca voluntar am parte de multe întâmplări bune, cu lecţii mari sau mici, din care învăţ. Cu ajutorul voluntariatului am reuşit să-mi găsesc motivaţia pentru a face lucruri noi şi am început să fiu mai deschis cu oamenii.

Scris de Fănică Isac

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani