Erasmus + CultoEngage: Metodologia muzeelor experiențiale - Zilele 1 & 2

În vara trecută, am organizat la Castelul Miclăușeni cursul de formare Cultural Tools for Engagement sau CulToEngage!

Cu peste 41 de lucrători de tineret entuziaști și voluntari dedicați, din 11 țări, reprezentând 16 organizații, acest curs intensiv de opt zile a contribuit la dezvoltarea unor conexiuni puternice și la promovarea metodei muzeelor experiențiale/alternative - un rezultat al muncii noastre de 14 ani în lucrul cu tinerii.

Impactul acestui program este dificil de măsurat, însă suntem bucuroși când primim feedback și știri de la participanții noștri în chatul comun, despre cum au implementat metoda, că și-au făcut organizații, au depus noi proiecte ori s-au angajat în sectorul de tineret.

Prima zi de curs a inclus numeroase jocuri de cunoaștere care i-au ajutat pe participanți să se cunoască mai bine. Acestea au fost urmate de interpretări artistice ale competențelor-cheie, care au condus la o înțelegere autentică a ce include un certificat Youthpass. Jocurile non-formale i-au încurajat pe lucrătorii de tineret să-și antreneze spiritul creativ, să improvizeze, să descopere și să socializeze. Vânătoarea de comori a avut mai multe etape ce i-a introdus pe participanți în istoria castelului, folclor, cultura rromă, comunitatea evreiască dispărută și le-a permis să descopere satul Butea.

În a doua zi, am aprofundat teoria învățării experiențiale dezvoltată de Kolb. Participanții au testat instalația Cucuteni Alternativ și, prin interacțiunea lor cu această civilizație veche, au înțeles mai bine conceptul de muzeu alternativ. Spre finalul zilei, fiecare echipă a generat idei pentru a transforma seara interculturală într-un eveniment comunitar, aplicând principiile metodei.

În ambele zile, ne-am dedicat timpul evaluării și reflecției asupra progresului și nevoilor de învățare. (va urma)

CultoEngage a fost un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

Albumul foto complet poate fi accesat AICI.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani