Soft people with fresh ideas – European Dignities alert!

Tinerii din Europa devin foarte conectați și interesați de problemele, soluțiile și bunele practici pe care diferitele comunități din care facem și fac parte,  au devenit o sursă bună de informare. Însă toate acestea trebuie să aibă și un bun canal de comunicare și de interacțiune. La baza unei dezvoltări continue, a unui progres conștient sau a unui proces de modernizare, stă buna informare și transmiterea cunoștințelor. Informarea și cunoașterea dacă merg împreună, dau un randament peste cotele la care suntem obișnuiți. Mai ales într-o eră a informației și cunoașterii digitalizate. Digitalizarea aceasta ne ajută să depășim bariere, să comunicăm constant, să facem schimb de replici și experiențe în deplinătatea acțiunilor și cunoștințelor noastre. Între informare și cunoaștere stă un element și mai important – filtrarea – sau mai frumos spus, veridicitate și coerență în ceea ce transmitem și ceea ce primim.

Din acest motiv, unul dintre uneltele cele mai folositoare transmiterii de cunoaștere și informație este scrisul. Darul dat unora de a transmite poveștile, întâmplările, bunele practici, ideile și curiozitățile - la care de multe ori nu facem apel - reprezintă următorul demers pentru activitățile și inițiativele Super Tinerilor. Scrisul a fost elementul esențial în ceea ce privește dezvoltarea personală, culturală și socială a oricărui spațiu geografic și demografic de astăzi. În formele scrisului poți insera cu mare precizie diferite realități și ficțiuni deopotrivă, ce pun între ele valoarea creativității umane. Dar mai știm sigur, că a scrie, este un amplu proces de comunicare, ce determină alte noi structuri culturale, de coeziune socială, de înțelegere a realităților curente, dar mai mult, de a desemna un fel de „artă a vieții”.


Pe lângă o activitate intensă a ideilor, următorul proiect al Asociației Super Tineri „ASIRYS”, unul editorial, care nu vrea să surprindă neapărat, dar să cuprindă, va fi acela de a combina fotografia, desenul, designul într-o formulă deloc complexă, dar convingătoare în ceea ce urmează să transmită. Demnitatea, ca element central al proiectului, va crea conexiunile între ideile, imaginile, rațiunile și interesele de orice fel pe care tinerii (și nu doar ei, ci și cei conectați la impulsul tineresc) le vor aduce în fața unui public interesat și curios. Curiozitatea și interesul sunt doar îngrășământul natural de care va trebui să dispună orice persoană preocupată de cele prezentate mai sus. Europa vine să sprijine elementul demnității. O Europă ceva mai sigură, inovatoare și deschisă.


În final, nu doresc decât să punctez că este necesară o privire de ansamblu a realităților sociale și înțelegerea lor într-un format comparativ, evaluativ și exemplificat în paginile unei reviste europene. Din acest motiv demersul nostru poate fi o soluție, poate un instrument, un fel de a ne delecta privirile și gândurile, sau impresiile despre lumea din jurul și din afara noastră.


Europa și Demnitatea se unesc!


Dragoș-Andrei Preutescu
preutescu.wordpress.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani