Noi cu cine votăm? O analiză a candidaţilor din Tîrgu Frumos / Costel Florea - Candidat la Primăria şi Consiliul Local Tîrgu Frumos

În această săptămână, împreună cu alţi colegi voluntari, am decis să ne documentăm şi să aflăm mai multe informaţii despre proiectele pe care ni le propun candidaţii la Primăria şi Consiliul Local Tîrgu Frumos. Tot demersul nostru este din perspectiva unor cetăţeni activi, optimişti, şi evaluează proiectele, planurile şi viziunea pe care candidaţii o au în legătură cu Tîrgu Frumos.

Printre observaţiile generale, în urma studiului nostru printre candidaţii la Primăria şi Consiliul Local Tîrgu Frumos, putem spune:
 
Puţini dintre candidaţi şi-au prezentat proiectele în detaliu, pe platformele sociale sau în mediul online. Pe flyere şi în mediul online sunt expuse doar idei de proiecte. Un proiect presupune să prezinţi contextul, nevoile, problemele, activităţile, rezultatele aşteptate, impactul asupra oraşului.

- Majoritatea candidaţilor la Consiliul Local nu au proiecte personale, ci au proiectele la comun cu candidatul la primărie. E bine că se lucrează în echipă, totuşi, de ce un anumit candidat e în primele poziţii în listă, ce va face în următorii ani? Va lucra la toate proiectele, are expertiză pentru toate? În plus a fost o provocare să-i găsim pe candidaţii la Consiliul Local. O parte, mai ales cei din partidele noi ori de pe ultimele poziţii par că sunt în aceste liste fără a fi neapărat interesaţi de o carieră politică

- Pentru proiecte de succes, e important să se comunice îndeaproape cu ceţenii. Câte consultări cu cetăţenii ori cu ONG-urile au fost realizate? Dacă candidaţii  ar fi organizat mese rotunde cu asociaţiile de proprietari, cu profesorii, cu elevii, cu şomerii, cu ONG-urile etc., le-ar fi fost mult mai uşor să-şi dezvolte proiectele şi ar fi fost transparenţi! În plus nu e suficient să se discute doar înainte de alegeri cu cetăţenii, ci pe tot parcursul anilor învestiţi cu putere, mai ales în cazul candidaţilor cu mai multe mandate. 

A fi primar sau consilier nu e un lucru uşor. Presupune muncă, dedicare, integritate şi respect pentru legi şi principii. Cei care nu vor înţelege aceste aspecte trebuie să conştientizeze că îşi asumă riscuri imense. Câteva dintre principiile pentru buna guvernare, pe care candidaţii trebuie să le aibă clar în minte, pe tot parcursul mandatelor, sunt:  
1. Primăria şi Consiliul Local sunt în slujba cetăţeanului, şi nu invers. 
2. Actul de guvernare trebuie să fie transparent în toate fazele sale, de la adoptarea unui proiect la implementarea sa. 
3. Bunurile şi serviciile publice se distribuie în mod universal şi nediscriminatoriu, fără a favoriza membrii unor partide politice sau grupări de interese.

Acestea fiind spune, pe data de 5 iunie, vă invităm să votaţi! Analizaţi atent ideile de proiecte propuse de fiecare candidat şi decideţi cum consideraţi că e mai bine pentru dvs. şi pentru Tîrgu Frumos! Dar nu uitaţi că după învestirea aleşilor e important să monitorizaţi dacă aceştia îşi îndeplinesc cu onoare promisiunile! Iar dacă nu o fac, suntem într-o ţară democratică şi trebuie să acţionăm şi să-i determinăm să facă ce au promis!

Al şaselea candidat pe care l-am întâlnit este dl. Costel Florea, candidat PNL. 

1. Cine este candidatul la primărie? Ce îl recomandă?

Domnul Florea consideră că îl recomandă experienţa profesională, acesta fiind directorul societăţii de salubritate din Tîrgu Frumos, de asemenea el se consideră o persoană foarte serioasă ce pune mult accent pe punctualitate, îi place să îşi organizeze timpul şi să ducă toate lucrurile la bun sfârşit. Şi nu în ultimul rând, acesta consideră că este recomandat şi de experienţa politică pe care o are. Viziunea lui Costel Florea este ecologizarea oraşului, iar sloganul acestuia este "un primar gospodar pentru o administraţie bine făcută".


2. Care sunt proiectele candidatului la Primărie pentru următorii 4 ani?

Proiectele domnului Costel Florea, candidat la Primăria şi Consiliul Local, sunt:

1. Înfiinţarea unui ghişeu unic în vederea rezolvării problemelor administrative ale cetăţeanului în cel mai scurt timp;
2. Modernizarea infrastructurii şi a tuturor utilităţilor pentru locuitorii din zonele periferice ale oraşului;
3. Modernizarea şi amenajarea punctelor de colectare a deşeurilor menajere şi adaptarea acestora la realităţile zilelor noastre;
4. Demersuri privind încheierea contractelor individuale cu operatorul serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, S.C. Apavital S.A. Iaşi, pentru locuitorii de la bloc;
5. Înfiinţarea de noi locuri de parcare şi amenajarea de terenuri de joacă pentru copii şi terenuri de sport, în toate cartierele oraşului şi modernizarea celor existente;
6. Înfiinţarea unui departament dedicat exclusiv accesării fondurilor europene;
7. Demersuri privind înfiinţarea unui birou subprefectoral;
8. Îmbunătăţirea bazei materiale a instituţiilor de învăţământ din localitate şi înfiinţarea unei noi grădiniţe;
9. Înfiinţarea unui centru de excelenţă în scopul promovării tinerilor cu aptitudini deosebite;
10. Demersuri privind asigurarea unei funcţionalităţi reale a Spitalului Orăşenesc Tîrgu Frumos şi sprijin pentru mărirea numărului de autospeciale din cadrul Serviciului de Ambulanţă Tîrgu Frumos;
11. Identificarea unei suprafeţe de teren şi includerea acesteia într-un proiect european privind amenajarea unei platforme industriale (parc industrial) cu toate utilităţile necesare, pentru a putea fi pus la dispoziţia potenţialilor investitori, în scopul creării de noi locuri de muncă;
12. Demersuri privind realizarea şoselei de centură pentru devierea traficului greu, în scopul decongestionării circulaţiei de pe strada Cuza Vodă;
13. Realizarea unei pasarele pietonale peste calea ferată pentru locuitorii cartierului Lunca Bahluieţ.


 3. Care este lista candidaţilor la consiliul local? Cine sunt aceşti candidaţi? Ce îi recomandă?

1. Drobotă Tudorel-Mihăiţă - Economist
2. Colotin Costel - Economist
3. Florea Costel - Inginer Horticultor
4. Ciurea Andrei-Alexandru - Inginer
5. Maftei Gabriel - Inginer Mecanic

6. Buhu Marius-Narcis - Inginer mecanic
7. Badea Elena - Profesor
8. Crişu Constantin - Electronist
9. Iniceru Gheorghe-Lacatus Mecanic
10. Crihan Elena - Educator
11. Creangă Nina-Profesor
12. Lazăr Dedu-Maistru
13. Girdea Petronela-Profesor
14. Rata Catalin-Marcel-Electrician
15. Bercea Danut-Mecanic
16. Galan Lazar-Mecanic
17. Florea Florin-Andrei-Inginer
18. Agavriloaei Mihai-Maistru
19. Bejan Ioan-Tehnician Mecanic
20. Bosie Lucian-Confectioner Încălţăminte
21. Brânză Vasile-Tehnician Mecanic

22. Pleşca Vasile-Invatator

4. Care sunt proiectele fiecărui candidat la consiliul local?

 
Andrei Alexandru Ciurea
Atragerea unui investitor în vederea realizării unui Complex Comercial, de tip Iulius Mall.
 

Drobotă Tudorel Mihăiţă
Identificarea unui teren în vederea includerii acestuia într-un proiect cu fonduri europene privind amenajarea unei platforme industriale cu toate utilităţile necesare pentru a fi oferit potenţialilor investitori cu scopul creării de noi locuri de muncă.
 

Colotin Costel
Realizarea şoselei de centură pentru devierea traficului greu în scopul decongestionării circulaţiei de pe strada Cuza Vodă.

Crişu Constantin
Crearea unui centru de recrutare forţă de muncă şi reconversie profesională în funcţie de cererea şi oferta zonei.

Maftei Gabriel
Îmbunătăţirea bazei materiale a instituţiilor de învăţământ din localitate;
Înfiinţarea unei noi grădiniţe.

Buhu Marius Narcis
Construcţia unei pasarele peste calea ferată, în zona Gării, care să realizeze legătura pietonală intre cartierul Lunca Bahlueţ şi oraş.


Badea Elena
Acţiuni de identificare a copiilor care au aptitudini şi înclinaţii pentru diferite domenii (sport, literatură, arta) şi sprijinirea acestora pentru a obţine performanţă.

Iniceru George
Demararea unui proiect care să vizeze înfiinţarea unui Club Sportiv cu mai multe ramuri sportive: fotbal, tenis, handbal, volei, basket, karate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani