Conferința Arts Lab: Model de proiect extracurricular

 În cadrul primei ediției a conferinței Arts Lab, doamna Elena Căulea ne-a transmis proiectul didactic implementat de aceasta în cadrul școlii în care își desfășoară activitatea. Acest proiect poate fi folosit ca model de către cadrele didactice interesate să dezvolte activități pentru elevii lor. Modelul poate fi consultat și descărcat de mai jos: 

    

Proiect de activitate Extracurriculară Excursia Elevilor Olimpici Humoreni - Cernăuți Sept 2019 - Coordona... by Asociaţia SUPER TINERI ASIRYS on Scribd

 

 

Interdisciplinaritatea este promovată de învăţământul actual prin utilizarea informaţiilor din cadrul mai multor discipline, facilitând înţelegerea acestora şi perceperea lor ca un întreg.    

 

Munca în echipă antrenează toţi elevii: pe cei curajoşi, stăpâni pe cunoştinţele şi deprinderile lor, dar şi pe cei timizi, nesiguri, stârnindu-le interesul şi ajutându-i să depăşească anumite bariere existente între ei şi restul clasei. 

 

O activitate didactică bazată pe interdisciplinaritate şi munca în echipă este excursia. Conţinutul didactic al excursiilor este mult mai flexibil şi mai variat decât al lecţiilor desfăşurate în sala de clasă, elevii participând cu multă bucurie şi optimism la aceste acţiuni, lărgindu-şi în acest fel orizontul de cunoştinţe prin contactul direct cu realitatea. Prin mijloacele atrăgătoare pe care le are la dispoziţie, excursia înviorează activitatea şcolară, stimulează curiozitatea de a descoperi noi fenomene, formează o atitudine ecologică pozitivă, prilejuieşte trăiri adânci ale unor sentimente patriotice.
    
 
Astfel, cu ajutorul excursiilor şcolare se dezvoltă spiritul de prietenie, de colectiv, de disciplină, iniţiativă, precum şi deprinderi, proceduri gospodăreşti de la vârstă mică, toate acestea fiindu-le folositoare în viaţă. Excursiile şi drumeţiile au caracter relaxant, contribuind în mod categoric la dezvoltarea  relaţiilor dintre  elevi în colectivele din care fac parte. După perioada şcolarităţii, adolescenţii care au evoluat în adulți, îşi amintesc cu plăcere de întâmplările din timpul excursiilor organizate la şcoală.
    

GRUP ŢINTĂ: 
7 elevi olimpici din clasele VI-VIII ai Școlii Gimnaziale Nr. 1  Gura Humorului 

 



Arts Lab este finanțat de Programul Erasmus Plus, cu sprijinul Uniunii Europene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani