Festivalul Internațional de Filme Scurte Folcloristica

În perioada 25-27 august 2022, organizăm prima ediție a Festivalului Internațional de Filme Scurte Folcloristica. Directorul festivalului este Leire Saenz Quevedo, din Țara Bascilor, care în cadrul evenimentul va lansa un film scurt despre artistul naiv, Gheorghe Ciobanu.

Programul este experimental și constă în:

a. Atelierul Folk & Fun - joi, 25 august 2022, 16:00 - 18:00, la ACT House, Târgu Frumos.
Participanții vor experimenta diverse arte prin care vor crea o lucrare artistică de promovare a folclorului specific orașului Târgu Frumos.

b. Atelierul de Animație - vineri, 26 august 2022, 16:00 - 18:00, la ACT House, Târgu Frumos.
Participanții vor învăța cum să creeze o animație și vor contribui la realizarea unui film experimental despre folclorul județului Iași. 
 
c. Proiecții de filme scurte - sâmbătă, 27 august 2022, 20:00 - 22:00, în centrul orașului Târgu Frumos, lângă Foișor.
Vor fi proiectate filme scurte create de tineri artiști din toată lumea, despre folclor.

Organizăm Folcloristica de opt ani, de fiecare dată în altă localitate și visăm la momentul în care evenimentul se va desfășura în toate cele 98 de comune ale județului Iași. Ediția din 2022 a Folcloristicii, se va desfășura în comuna Deleni, în perioada 10-11 septembrie 2022.

În acest an, la propunerea artistei Leire Saenz Quevedo, din Țara Bascilor, am decis să includem în Folcloristica un festival de filme scurte despre foclorul internațional și o serie de ateliere, care să se desfășoare doar în Târgu Frumos, orășelul situat la răscruce de drumuri, care ne oferă din 2009, numeroase provocări și oportunități.

Intrarea este liberă. Activitățile se derulează în cadrul proiectului Arts Lab 4.0, co-finanțat de Corpul European de Solidaritate, al Uniunii Europene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani